tisdag 20 april 2010

Natursmisk och grafologi

I slutet av 1980-talet var Hans Scheike ett vida känt namn i Sverige efter att han och de kvinnor han levde med ordnade ett sommarläger för flickor där smisk med björkris var en centralaktivitet. Efter att några av flickorna rymt blev det hela uppdagat och Scheike och kvinnorna dömdes till fängelse. Scheike ska ha skrivit några böcker om nyttan av "natursmisk" som till exempel "Lilla Bakboken- Om stjärtar och deras flickor" men de är inte officiellt utgivna och nog mycket svåra att få tag på. Jag har dock en annan bok av Scheike, nämligen "Grafologisk handbok för sökare: vem är du - vem blir du?". Scheike har nämligen en bakgrund som en av Sveriges mest välkända grafologer (handstilstydare). Mycket användbar om man skulle få något handskrivet brev någon dag.

En av Scheikes kvinnor, Brita Sylvan, har skrivit två böcker som jag har. Den första är "Jordbävningen : en häxprocess i modern tid" som ger hennes bild av det som inträffat och den förföljelse hon menar att gruppen utsatts för. Den andra är "Mi-rakel i Creos hus" en fantasy-bok om en fantastisk annan värld där allting blivit bra av att kvinnor regelbundet smiskas av sina män. Baksidestexten kan ge en försmak:
Vi får följa med in i en kommande tid av en annan närhet mellan människorna. En tid då dynamiska och frigörande krafter är självklara i mänskliga möten. En tid då unga möter äldre i värme och ömsesidighet, befriande demoni och skapande lust. En tid då 'Det kärleksfulla riset' är en livsgivande, förändrande krydda i vardag och ritual.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar