Udda boktips från 2003

Åsikter som framförs här är mina egna.

Boktips

Besök också min diskussionsgrupp om Palmemordet.

English: On this page I give book recommendations in Swedish. Some of my recommendations can be found in English here.

Programförklaring: De flesta personliga hemsidor har ett av två stora fel. De innehåller bara länkar (vem som helst kan hitta länkar med en sökmotor) eller så innehåller de bara fakta kopierade från en annan källa. En bra hemsida innehåller något nytt: tankar eller åsikter. Denna hemsida tipsar om böcker som jag tycker är intressanta och läsvärda.

Observera: I en del av de böcker jag rekommenderar framförs tankar och åsikter som en del människor finner upprörande. Författarnas tankar och åsikter delas inte nödvändigtvis av mig.

Bilder: Bilder på bokomslag och liknande som förekommer på dessa sidor är i allmänhet upphovsrättsskyddade. Om upphovsrättsinnehavaren skulle misstycka till att jag använder bilderna här så meddela mig och jag kan ta bort dem.

Pictures: Most of the pictures at this site are protected by copyright. If the copyrightholder does not agree with my use of the pictures then inform me and I'll remove them.

Länkar: Länkar till sidor utanför mina hemsidor är speciellt angivna. Alla andra länkar är interna, dvs. går till andra sidor skrivna av mig.

Diskussionsgrupp: Om du vill fråga om eller kommentera mina tips, eller komma med egna, gå till min diskussionsgrupp. Om du vill delta i diskussionen utan att ha ett Yahookonto skicka ett ebrev till mig. Om du vill skicka ett privat ebrev till mig, använd denna adress.


Jag tipsar om böcker i följande kategorier:
Amerikana Uppdaterad 021101
Konspirationer Uppdaterad 021101
Konstigt Uppdaterad 021101
Kristendom
Nazism och Rasism
Palmemordet
Politik
Sekter
Seriemördare
Sex
Skönlitteratur Nyhet 021101
TV
UFO Nyhet 021101
Jag har nu börjat med korta boktips också.

Här är några tidningar som jag läser regelbundet och kan rekommendera. Nyhet 021101
Vill du hjälpa till? Här finns en lista på böcker jag söker.
Om du är intresserad av att köpa någon bok titta längst ner på sidan för länkar.

Amerikana


Jim Goad "Answer Me! The First Three"(med Debbie Goad), "Answer Me!" #4 (med Debbie Goad), "The Redneck Manifesto", "Shit Magnet" Uppdaterad 021101
'Answer Me!' är en väldigt omtalad tidning för att bara ha kommit ut i fyra nummer. 'Answer Me! The First Three' samlar (som man kan ana från titeln) de tre första numren. Nummer fyra är 'The Rape Issue' som råkade ut för alla sorters juridiska problem i USA. Även i de tidiga numren finns det saker att uppröras över: självmord, seriemord, rasism, våldtäkter och pedofili.
'The Redneck Manifesto' är en något förvånande bok om man läst 'Answer Me!'. Naturligtvis kan man (om man är amerikan) uppröras över att Goad använder svordomar och nedsättande uttryck men innehållet är förvånansvärt milt. Goad har två poänger. Sydstatare är en av få grupper i USA (om inte den enda) som det är politiskt korrekt att göra narr av. Att tala illa om sydstatare är dock inte någon ny företeelse utan något som förekommit under lång tid. Goad ger också en översikt över sydstaternas historia illustrerad genom hans egen släkt.
Den andra tanken Goad vill föra fram är att man inte i alla sammanhang i USA ska föra fram ras-perspektivet utan istället klass-perspektivet. Att vissa sociala frågor har mer med inkomst än hudfärg att göra låter kanske inte så provokativt för en svensk men kanske måste man vara en avvikare som Goad för att kunna säga det i USA. Goad går dock för långt när han förnekar rasism hos fattiga vita i södern med motiveringen att det vore dumt av dem att hata fattiga svarta istället för rika vita. Om vi bara skulle ha problem med rationell rasism skulle världen se annorlunda ut.
Relaterade länkar:Jim Goad

Andra titlar:
Jean Baudrillard "Amerika" (länk: S(t)imulacrum(b))
Fransk filosof reser runt i USA och funderar.
Lisa Carver "Rollerderby (the book)", "Dancing Queen" (länk: Rollerderbyonline)
Ett utmärkt amerikanskt fanzine med texter om allt möjligt.
Ralph Rugoff "Circus Americanus"
En annorlunda resebok om USA.

Konspirationer

Allmänna länkar: Steamshovel Press, The Konformist

Rayelan Allan "Diana, Queen of Heaven"
Att prinsessan Diana blev mördad är inte en speciellt förvånande konspirationsteori. Men varför mördades hon? Det finns några populära förslag: för att hon, som mor till Englands blivande kung, ville gifta sig med en muslim eller för att hon arbetade mot landminor. Allan menar dock att hon mördades för att hjälpa de onda krafterna (eliten) att etablera en 'New World Religion', ett av de sista stegen för införandet av en 'New World Order'. Att mörda henne var dock egentligen ett andrahandsalternativ. Huvudplanen var att gifta bort henne med någon mäktig amerikan (t.ex. Bill Clinton) för att göra det möjligt att ha två halvbröder som kung i England och president i USA.
I Allans värld finns det inte bara onda krafter. Införandet av en 'New World Order' bekämpas bland annat av något hon kallar 'Fraktion 2'. Denna har medlemmar i de olika underrättelsetjänsterna, och startades ursprungligen av tyska officerare som varit inblandade i attentatet mot Hitler och sedan flytt till USA. Dodi Fayed var via sin farbror Adnan Khashoggi knuten till 'Fraktion 2', så när det blev känt att Diana planerade att gifta sig med honom beslöt de onda att sätta igång reservplanen.
Allan ser två vägar eliten kan använda för att införa Dianadyrkan som den enda världsreligionen. Det ena alternativet är att man förstör den nuvarande civilisationen genom krig och naturkatastrofer och sen, när mänskligheten förfallit till barbari, bygger upp en ny med inriktning på att tjäna eliten. Den andra möjligheten är ett gradvis införande, där syner av Diana blir vanligare, där fler och fler människor blir helade av henne och folk börjar vallfärda till Pont de L'Alma. Kulmen på denna uppbyggnad blir Jesus och andra religiösa ledares återkomst till jorden, där de deklarerar att Dianakulten är den sanna religionen. Detta åstadkoms via användning av teknik som utvecklats i 'Project Blue Beam' för att projecera jättelika hologram på himlen och 'syntetisk telepati' via mikrovågor.
Allan har uppenbarligen mycket höga tankar om Diana vilket följande citat visar:"Diana would soon have realized what part she was meant to play in the enslavement of the World. Because she genuinely loved all people, she would have had the courage to tell the people the truth". Hon tror att eliten kan ha misstagit sig. Enligt myten kommer den som dör vid Pont de L'Alma direkt till himlen och får sitta vid Guds sida. Och eftersom Diana var av Merovingsk härkomst kommer hon också kunna återvända till jorden och själv hämnas sina mördare. Allan förutspår mystiska dödsfall bland eliten, bland annat i det engelska kungahuset.
Relaterade länkar: Diana, Queen of Heaven

Peter Bratt "IB och hotet mot vår säkerhet"
Om man ska prata om konspirationer i Sverige dröjer det inte länge förrän man kommer in på IB-affären. Fortfarande idag, mer än 25 år efteråt, diskuteras IB, hemliga underrättelsetjänster och åsiktsregistrering regelbundet i massmedia och även i riksdagen. Boken 'IB och hotet mot vår säkerhet' skrev Bratt hösten 1973 efter det att hans och Jan Guillous artiklar om IB publicerats i Folket i Bild/Kulturfront på våren.
Boken innehåller en översyn och sammanfattning av det material som funnits i FiB men också nya avslöjanden och bemötanden av den kritik de tidigare artiklarna fått. I boken ges också en del bakgrundsmaterial till affären. Här finns en kort historik över svenskt spionage och kontraspionage och en diskussion om varför ett land behöver en underrättelsetjänst, skillnaden mellan laglig och olaglig underrättelseverksamhet o.s.v.
Den beskrivning av IB som finns i boken är mycket omfattande. Här finns en fullständig redogörelse för hur svensk underrättelse- och säkerhetstjänst är (var) organiserad (med delar som FST-Und (Försvarsstabens Underrättelseavdelning), FST-Säk (FST Säkerhetsavdelning), FRA, FOA, Öst Ekonomiska Byrån och RPS-Säk(Säpo)) och för IBs roll i detta sammanhang. I boken redogörs för IBs interna organisation, vilka avdelningar som finns och hur det dagliga arbetet fungerar. Det ges många namn på personer i och kring IB, gatuadresser till kontor ocn namn på företag som ägs eller drivs av IB.
I beskrivningen av IBs verksamhet är det inte åsiktsregistreringen som tar upp störst plats utan IBs samarbete med utländska underrättelsetjänster som t.ex. västtyska BND, amerikanska CIA och israeliska Shin Beth. Speciellt samarbetet med den sistnämnda, där IB inte bara kartlagt palestinier i Sverige utan även aktivt spionerat i olika länder i Mellanöstern, väcker ont blod hos Bratt.
Trots att 'IB och hotet mot vår säkerhet' kom för mer än 25 år sedan är den fortfarande en utmärkt introduktion till IB-affären och därmed också till svensk konspirationsteori.
Relaterade länkar: Folket i Bild/Kulturfronten

William Cooper "Behold a Pale Horse"
En riktig klassiker inom konspirationsteorin. 'Behold a Pale Horse' skulle kunna användas för att definiera vad som menas med 'New World Order'. Cooper hade en mycket aktiv tid när han jobbade som militär. Han fick tillfälle att se hemliga handlingar rörande, i stort sett, varje betydelsefull händelse sen andra världskriget (som t.ex. CIA:s mord på Kennedy och USA:s mottagande av en utomjordisk ambassadör). I fler fall är han den ende som offentligt vågat erkänna att han sett dessa handlingar. Han är också speciellt skicklig på att avslöja regeringsagenter. Cooper är än idag aktiv i konspirationscirklar inom Militia-rörelsen.
'Behold a Pale Horse' är, till stor del, en dokumentsamling. Här finns t.ex. 'Silent Weapons for Quiet Wars', en Bilderberger/Illuminati-plan för att ta över världen, som hittats i en kopiator som köpts på ett överskottslager. Här finns också 'Sions vises protokoll' med uppmaningen att läsa 'judarna' som 'illuminati' och 'goyim' som 'boskap' (observera att Cooper inte är uttalat antisemitisk). I boken finns också utdrag ur amerikanska lagtexter (rörande t.ex. FEMA - Federal Emergency Managment Agency), FN-stadgan och mycket, mycket mer.
Cooper tror på en universell konspirationsteori. Alla andra teorier är nästan sanna och passar in som delar i den stora planen. Var Cooper än tittar ser han bevis för konspirationens existens.
Relaterade länkar: The Hour of the Time

Michael A. Hoffman II "Secret Societies and Psychological Warfare", "Secret Societies and Psychological Warfare 2001"
Det är sällan man stöter på konspirationsböcker som är korta och välskrivna men detta är en sådan. Boken försöker inte presentera någon ny teori utan snarare en del tankar om konspirationer. Hoffman är lärjunge till James Shelby Downard och tror som sådan på en stor sammansvärjning av frimurare som styr världen. Många våldsamma händelser, som t.ex. mordet på John F. Kennedy eller Jack Uppskärarens härjningar, är av frimurarna noga planerade "psyko-dramer" med syftet att hjärntvätta befolkningen.
Några av de "psyko-dramer" Hoffman diskuterar speciellt i boken är "Son of Sam"-morden och Unabombaren. Hoffman menar att David Berkovitz (dömd för "Son of Sam"-morden) inte var ansvarig för morden utan att de utfördes av en satanistisk sekt med förbindelser högt upp i samhället. Han analyserar Unabombarens handlingar i termer av en offentligt utförd magisk ritual. Därför fäster Hoffman speciell vikt vid händelser som på ytan kan verka som sammanträffanden, t.ex. dagarna efter att Thomas Mosser, chef på IBM, dött av en bomb han fått i brevlådan så tog en FBI-agent livet av sig på Manhattan, IBM medgav att man hittat en "bugg" i en processor, det var strömavbrott i åtta delstater och en student i Albany började skjuta vilt omkring sig på universitetsområdet.
En av de nya idéer Hoffman för fram är att de som styr nu fullbordar sin makt över mänskligheten genom det han kallar för "revelation of method". På senare tid har det kommit ut många böcker (Hoffman nämner "The Magical Revival" och "Aleister Crowley and the Hidden God" av Kenneth Grant och "The Sirius Mystery" av Robert K.G. Temple) som avslöjar olika konspirationer och att vårt samhälle styrs av frimurarna eller illuminati eller vilket annat namn författarna använder. Många av dem ger korrekta beskrivningar menar Hoffman.
Är det tecken på att frimurarnas makt minskar? Nej, säger Hoffman, det är de dolda makthavarna som släpper ut ledtrådar om sin existens. Genom att göra det stegvis till en befolkning hypnotiserad av sina TV-apparater leder den nya informationen inte till något uppror eller ökat motstånd och en dag kommer de dolda makthavarna att öppet kunna stoltsera med sina kontroll och ingen kommer kunna göra något åt det.
Jag har nu köpt "Secret Societies and Psychological Warfare 2001" eftersom denna nya upplaga nästan är dubbelt så lång som den jag har (215 mot 127 sidor).
Relaterade länkar: The Campaign for Radical Truth in History

David Icke "...och sanningen ska göra er fria", "The Biggest Secret"
Icke arbetar på en ofantlig konspirationsteori. Jorden styrs av en hemlig organisation som han kallar det Babylonska Brödraskapet. Allt som hänt under de senaste 6000 åren har skett i enlighet med en i förväg uppgjord plan. Icke förstår att det är osannolikt att människor skulle klara av detta och tar konsekvenserna genom att hävda att Brödraskapet leds från den fjärde dimensionen. Icke är för övrigt djupt rotad i New Age. I hans böcker finns gott om chakras, vibrationer och astrologi.
'...och sanningen ska göra er fria' handlar om de senaste hundra årens historia. Icke beskriver hur familjer som Rothschild och Rockefeller, organisationer som Bilderbergarna och Council on Foreign Relations och personer som George Bush och Henry Kissinger kontrollerar världen. Dessa låg bland annat bakom de båda världskrigen, nazismen och kommunismen.
Den största hemligheten som avslöjas i 'The Biggest Secret' är att det Babylonska Brödraskapet utgörs av reptiloida utomjordingar och deras människohybrider. Reptiloiderna styr genom att ta kontrollen över hybridernas kroppar. Renrasiga hybrider kan själva byta skepnad till reptiler. Därför är Brödraskapet mycket intresserade av att hålla blodet rent i de släkter och familjer som härstammar från hybriderna. Exempel på hybrider bland oss idag är George Bush, Hilary Clinton, det engelska och det svenska kungahuset.
I boken avslöjas också flera andra mindre hemligheter. Från början låg jorden närmare solen och alla människor var svarta. Vid en astronomisk katastrof flyttade jorden till sin nuvarande bana och de vita (arierna) tvingades lämna sitt hem på Mars och emigrera till jorden. Nya testamentet skrevs av några medlemmar ur den romerska familjen Piso åren 60-105 e.kr. De hittade på Jesus och övriga personer i berättelsen. USA gavs som gåva, enligt beslut av kung John av England, av England till Vatikanen år 1213. Detta ägande har aldrig upphört. Vatikanen låter det engelska kungahuset förvalta egendomen. Den amerikanske presidenten och alla senatorer o.s.v är anställda av kungahuset och deras arbete är, till stor del, att driva in skatt åt den engelske kungen. Det sista bevisas av de guldkantade flaggor som används i amerikanska rättssalar.
Ickes syn på bevis är ganska liberal. En del saker bevisas genom etymologiska härledningar eller sammanträffanden, t.ex. finns både pyramiderna i Egypten och solfläckarna på solen på 19.5 graders latitud. Annat bevisa genom användningen av symboler. Några exempel på symboler som används av Brödraskapet är reptiler (ormar och drakar), fiskar, fåglar (duvor, örnar och ugglor), lejon, tjurar, röda rosor, dödskallar, solen, stjärnor, berg, kupoler, obelisker, pyramider, kors, eld (eviga flammor och facklor), svarta och vita rutor och färgen blå. De organisationer, företag och släkter som använder någon av dessa symboler (och det finns fler) är bevisligen styrd av det Babylonska Brödraskapet. Icke har också mycket stor tilltro till personlig vittnesbörd.
Icke anklagas ofta för att vara antisemit. Det är inte en helt lätt fråga. 'The Biggest Secret' innehåller flera hårda angrepp på den judiska tron och på enskilda judar. Icke menar också att de som idag kallas judar inte är judar, dvs. inte härstammar från det judiska folk som förekommer i Bibeln. Men Icke menar dock att det som gäller för judendomen också gäller för alla andra religioner. De är samtliga skapade för att förslava människan. Icke menar också att de ledande judar han angriper inte ens är människor utan reptiler. Även ifråga om de vitas ställning är Icke tvåsidig. Å ena sidan vill Icke visa att all civilistion i världen kommer från arierna. Här stöder han sig ofta på böcker skrivna innan andra världskriget. Men å andra sidan vill han det för att visa på det Babylonska Brödraskapets inflytande eftersom Icke anser att reptiloidernas makt är särskilt stor bland de vita.
Relaterade länkar: David Icke.

Kwame Ingemar Ljungqvist "Aids Tabu"
En intressant bok om HIV och Aids. Ljungqvists huvudtes är att HIV och Aids uppkommit, avsiktligt eller inte, i laboratorier vid försök med att korsa virus av olika typ från olika djurarter. Därifrån spreds smittan, återigen avsiktligt eller inte, främst bland homosexuella och andra utsatta grupper i USA. Den utprovning av ett nytt vaccin mot hepatit B som gjordes bland homosexuella i New York 1979, samtidigt som de första Aids-fallen i världen upptäcktes där, är ett av Ljungqvists indicier.
Ljungqvist menar att teorin att Aids började i Afrika och där spreds till människor från apor är en bortförklaring som avsiktligt utnyttjar rasistiska fördomar om afrikaner. Boken redogör nogrannt för sjukdomens historia och de olika teorier som förts fram om den. Ljungqvist berättar också hela historien om Robert Gallo som fram till 1991 var ledande i amerikansk Aids-forskning men som det visade sig hade stulit och förfalskat resultat.
Ljungqvist ser bakgrunden till HIV i den militära forskningen kring biologiska vapen och i det oansvariga sätt forskning kring virus hos djur sköts. Obehagligt profetisk blir Ljungqvist när han (i boken som kom ut 1992) pekar ut BSE, idag mest känd som 'Galna ko-sjukan', som ett trolig virus som kan börja påverka även människor. I boken presenteras också en alternativ teori (föreslagen av Jakob och Lilli Segal) om hur Aids fungerar och förklaras hur aspirin skulle kunna vara verksamt mot HIV-infektion.
Ljungqvist vill med sin bok bryta den tystnad om alternativa Aids teorier och biologisk vapenforskning som han anser råder i massmedia. Han citerar Gudrun Schyman 'När det gäller Aids ursprung skulle det kunna vara troligt att det har ett artificiellt ursprung och jag stöder kraven på en tvärvetenskaplig granskning'.
Relaterade länkar: 2000-talets vetenskap, Artikel av Ljungqvist, Ljungqvists hemsida.

Jonathan Vankin & John Whalen "The 60 Greatest Conspiracies Of All Time"
I mitt tycke det bästa referensverket för (amerikansk) konspirationsteori. De 60 mest omtalade konspirationerna presenteras på några sidor var med flera referenser. Ett bra register gör den lätt att använda. Jag har sett Vankin & Whalen anklagas för att vara ytliga (vilket det naturligtvis ligger något i) men aldrig för att ha fel.
Relaterade länkar: Conspire.com, Vankins personliga hemsida.

Neal Wilgus "The Illuminoids"
Detta är en bok om Illuminati i verkligheten och i fantasin. Boken är uppdelad i två delar. I den första behandlas Illuminatis historia. Adam Weishaupts grundande av Illuminatiorden i Bayern 1776, dess eventuella inflytande över franska revolutionen och grundandet av USA. Här presenteras också många olika konspirationsteorier om Illuminati, från John Robinson ('Proofs of a Conspiracy' 1798) till Clarence Kelly ('Conspiracy Against God and Man' 1974) och Robert Shea och Robert Anton Wilson ('Illuminatus!' 1975).
I den andra delen av boken, som är den intressantaste, finns två tidslinjer. Den ena, från 1683 till 1885, innehåller allmänt accepterade historiska fakta som anknyter till Illuminati, revolutionerna under 1700-talet och andra viktiga händelser som ger perspektiv åt utvecklingen. Denna tidslinje hjälper till att ge en överblick över materialet i första delen.
Den andra tidslinjen, från 20.000.000 f.kr. till 1978, ger en konspiratorisk världshistoria. Wilgus har sammanställt alla påståenden om Illuminati från olika författare till en sammanhängande historia. Här får man en god introduktion till de grupper som dominerar amerikansk konspirationslitteratur: Rockefeller, Round Table (Cecil Rhodes), Rothschild, Royal Institute of International Affairs, Council of Foreign Relations och Bilderbergarna. Genom tidslinjen får man också korta historiker över bl.a. tankekontroll, UFO och Kennedymordet.
Illuminoids är en utmärkt startpunkt för expeditioner in i konspirationsteorins svårgenomträngliga djungel.

Robert Anton Wilson "Illuminatus!" (med Robert Shea), "Cosmic Trigger (vol. I)", "Cosmic Trigger (vol. II)", "Cosmic Trigger (vol. III)", "Everything Is Under Control"
Wilsons bok 'Illuminatus!' är en av de stora inspirationskällorna för vår tids konspirationsteori. Den oerhörda informationsmängden och detaljrikedomen har påverkat skrivandet och tänkandet hos många konspirationsteoretiker. Wilson skapar inte egna teorier utan försöker skapa en GUT ('Grand Unification Theory') för konspirationsforskningen. I det arbetet har han fått många senare efterföljare.
'Cosmic trigger' böckerna är Wilsons självbiografi och de är mycket läsvärda. Den som läst eller hört något av Wilson förstår att han inte bara berättar om sitt liv från födelsen till idag. Istället gör han mängder med utvikningar om konspirationer, historia, litteratur och filosofi. Eftersom hans eget liv dessutom är fyllt med berömda personer (han var t.ex. god vän med Timothy Leary), droger och magi är det aldrig tråkig läsning.
'Everything Is Under Control' är på ett visst sätt en uppföljare till 'Illuminatus!'. Wilson ville se vad som hänt i konspirationsvärlden sedan han skrev 'Illuminatus!'. Han gick till väga genom att sätta upp en hemsida där folk fick rapportera in konspirationsteorier de hört (se relaterad länk nedan). Sedan bearbetades dessa av Wilson (med hjälp av Miriam Joan Hill) och blev till en uppslagsbok. Boken är ordnad alfabetiskt från 'A-Albionic Consulting and Research' till 'ZOG'. Till varje uppslagsord finns en liten förklaring och några referenser. För att ha full glädje av boken bör man dock vara intresserad Wilson, Discordianism eller Church of Sub-Genius.
Relaterade länkar: Everything Is Under Control, RAW:s hemsida.

Henning Witte "M/S Estonia sänktes"
En bra bok om Estoniakatastrofen och olika konspirationsteorier om denna. Man kan tänka sig två sorters teorier rörande Estonia. Det ena rör huruvida Estonia råkade ut för en olycka av något slag eller om den sänktes. Det andra huruvida den internationella haverikommissionen försökt mörklägga vad som skedde. Witte tror på en konspiration i båda fallen.
Boken består av två delar. Den första delen behandlar i 20 punkter händelser som ger anledning att misstänka att det finns en konspiration i Estoniaaffären. Här finns sådant som kapten Avo Pihts och sju andra besättningsmäns försvinnanden. Dessa ska ha setts på TV såsom räddade och fanns med på de första listorna över överlevande men är numera dödförklarade. Videoband med bildbevis på att de överlevt ska ha beslagtagits av de estniska och tyska säkerhetstjänsterna.
En annan sak är informationen om att några lastbilar ska ha körts på sist på färjan under bevakning från polis och militär och att det svenska Vägverket ska ha varit berett att ta hand om dem i Sverige. Det finns också konstiga uppgifter rörande dykningarna vid Estonia. Dykarna ska bl.a. fått order om att leta efter en portfölj i en viss bestämd hytt som möjligen tillhört en rysk vapenhandlare som reste med Estonia. Dessutom finns det videobilder på bomber på Estonias skrov och mycket mer.
Witte menar att haverikommissionen och myndigheterna i de berörda länderna samverkat för att mörklägga den egentliga orsaken till att Estonia gick under. Haverikommissionens förklaring med det avslitna bogvisiret förklarar inte händelseförloppet när färjan sjönk. Man ska också ha påverkat den franska regeringen att lägga sig i den rättsprocess som pågår i Paris rörande Estonia, där Witte representerar de anhöriga.
I den andra delen av boken presenterar Witte tre olika teorier om hur och varför Estonia sänktes. Den första kommer från den s.k. FELIX-rapporten och menar att den rysk-estniska maffian ska ha smugglat 40 ton kobolt ombord på färjan. När de fick reda på att den svenska tullen fått ett tips om smugglingen tvingade de kaptenen att öppna bogvisiret under färd för att dumpa lasten och katastrofen var ett faktum. Enligt den andra teorin var det maffian som låg bakom sänkningen med en bomb och syftet var utpressning mot Estline.
Enligt den tredje teorin använde USA Estonia för att smuggla ut hemlig rysk militärteknik. Fartyget sänktes som en sista desperat åtgärd av ryssarna för att hindra henne från att nå Sverige. Svenska myndigheter hjälper sedan amerikanerna att mörklägga händelserna för att USA ska slippa kritiken för att ha riskerat så många människors liv. Detta är den teori Witte själv ser som troligast, möjligen kombinerad med teori två.
Relaterade länkar: Wittes personliga hemsida.

Andra titlar:
Thomas Kanger & Jonas Gummesson "Kommunistjägarna"
Intressant om SAPO och IB.
Jim Keith "The Gemstone File", "Secret & Suppressed", "Casebookon Alternative 3", "Casebook on the Men in Black", "Mind Control , World Control" (länk: Jim Keith)
Standard konspirationsböcker. 'Gemstone' är en alternativ historia för 1900-talet, 'S&S' är en antologi a la "Apocalypse Culture", 'Alternative 3' handlar om en konspiration för att flytta eliten till Mars, 'MIB' handlar om oförklarade dödsfall bland UFO- och konspirationsforskare.
David S. Lifton "Best Evidence"
Enligt Robin Ramsey, redaktör för Lobster , den bästa boken om JFK-mordet.
Thede Palm "Några studier till T-kontorets historia"
Skaparen av det som senare blev IB berättar själv om Sveriges hemliga underrättelsetjänst.
Kenn Thomas "Popular Alienation", "Inside the Gemstone File","Cyberculture counterconspiracy, vol. 1", "Cyberculture counterconspiracy, vol. 2" (länk: SteamshovelPress)
'Popular...' är nummer 4-11 och 13 av tidningen Steamshovel Press samlade, 'Inside...' är en antologi om 'the Gemstone File', 'CC, 1&2' är material samlat från Steamshovels hemsida.
P.G. Vinge "Säpochef 1962-70"
Intressanta memoarer om bl.a. IB-affären och bakgrunden till Ebbe Carlsson-affären.

Konstigt

Allmänna länkar: Kooks Museum, Fortean Times

Donna Kossy "Kooks", "Kooks Outtakes", "Strange Creations" Uppdaterad 021101
Med undertiteln 'A guide to the outer limits of human belief'. Detta är den bok som på allvar väckte och fokuserade mitt intresse för avvikande uppfattningar.
Boken ger en bred introduktion till konstigheter på många områden. Den är rikt illustrerad, bl.a. med kopior av pamfletter utdelade på stan, och artiklarna innehåller många citat ur pamfletter och böcker. Boken är uppdelad i sex delar: religion, vetenskap, metafysik, politik, konspirationer och gåtor. Här finns många intressanta ideer: britterna är de sanna judarna i bibeln (Anglo-Israelites), de svarta är de sanna judarna (Nation of Yahweh), satan skapade dinosaurierna (Damien Royce och Jason Zolot), jorden är rund men vi bor på insidan (Cyrus Teed) och män kan föda barn (David Linton).
Boken blandar artiklar om mer etablerade grupper och personer, som Nation of Islam, Raelianska rörelsen, Flat Earth Society och William Cooper, med texter om och av rena galningar, som Mark Margoian ('SATAN'S JUNITED N-A-Z-I SNAKES OF JEWS NIGGARS'), God's Law ('I began to research Satan's Banker-Jew-Masonic machinery of legalized Satanism in God's scriptures 40 years ago.') och Francis E. Dec, Esquire ('... TERRORIZED IN GANGSTERFRANKENSTEIN EARPHONE RADIO SLAVERY for the COMMUNIST GANGSTER GOVERMENT AND CON ARTIST PARROTING PUPPET GANGSTERPLAY BOY SCUM ON TOP...').
'Kooks Outtakes' är en samling med några artiklar som ströks ur 'Kooks' boken. Innehåller Ruth Leedy förespråkare för att jorden är ihålig, Leo Bartsch som menar att UFO:n är änglar, Edgar C. Whisenant som skrev '88 REASONS why the RATURE will be in 1988' och George Hammond som vetenskapligt bevisat att Gud finns.
'Strange Creations' visar att mänsklighetens ursprung är ett väldigt rikt område för ideer som skiljer sig från huvudfåran. Jag tyckte speciellt bra om kapitlet om Oneida-samhället, som förespråkade biblisk kommunism och väldigt oortodoxa 'komplexa' äktenskap, och om Urantiaboken, en vansinnigt komplicerad beskrivning av universum. En stor svaghet i boken är dock att den saknar index.
Relaterade länkar: Book Happy

Adam Parfrey "Apocalypse Culture","Cult Rapture","Apocalypse Culture II", "Extreme Islam" Uppdaterad 021101
Om de andra tipsen på den här sidan känns intressanta så känner du säkert till, eller har läst, Apocalypse Culture. Om du inte har läst den så gör det (om du har läst den så läs om den).
Mest intressant i boken är konspirationstexten av James Shelby Downard ('A Call to Chaos') och intervjun med Peter Sotos. Annat extra intressant är en intervju med en kvinnlig nekrofil, en text av James (Anubis) Van Cleve (schizofrent svammel), en personlig hågkomst om The Process (en amerikansk sekt) och en artikel om John Whiteside Parsons (framstånde raketforskare och magiker, länken mellan Aleister Crowley och L. Ron Hubbard). I konspirationsdelen av boken finns artiklar av (förutom Downard) bl.a. Anton Szandor LaVey (grundare av 'Church of Satan'), Harry Allen ('Public Enemy'), Monte Cazazza och Gregory Krupey.
Cult Rapture skulle kunna heta Apocalypse Culture II. Den innehåller på samma sätt många korta artiklar av olika personer (de flesta dock av Parfrey själv) om de mest skiftande ämnen. Av speciellt intresse är artiklarna om UNARIUS (tefatssekt), Andrea Dworkin (radikal feminist), Jonathan Haynes (amerikansk nazist, boken innehåller också en text av Haynes om Wilhelm Reichs analys av nazismen), G.G. Allin (artist), Downard, James 'Bo' Gritz (amerikansk nationalist) och Oklahoma City-bombningen.
"Apocalypse Culture II" är väl precis som man kan tänka sig. Möjligen spretar den ännu lite mer än den första volymen. Den innehåller flera läsvärda längre artiklar som Colin Wilsons om Issei Sagawa, den japanske kannibalen, Michael A. Hoffman IIs om Ted Kaczynski, den utpekade UNA-bombaren, och Robert Sterlings om CIA-sexslav genren.
I boken finns också texter av James Shelby Downard, Jim Goad, Boyd Rice och Peter Sotos. Bland de bisarra korta sakerna finns 'Jonestown Re-enactment'-projektet, 'Dear Satan' brev till Anton LaVey, 'Ceto's New Friends' en barnbok om det roliga i att bli bortförd av utomjordingar och historien om 'Jews for Hitler' och mycket, mycket mer.
"Extreme Islam" påminner om de andra Parfrey böckerna men med en stor skillnad: alla texter behandlar samma tema, nämligen extrema yttringar av Islam. Poängen med boken, som jag uppfattar det, är inte att prata illa om muslimer i allmänhet, men att peka på att en del väldigt extrema ideer ändå finns i den muslimska världen. Texterna är originaltexter hämtade från böcker, pamfletter och nätsidor som Parfey samlat. Boken är uppdelad i sju delar efter ämne: paradiset, pan-islam, Palestina, Tempelberget (i Jerusalem), Iran, radikala ytterkantsgrupper och Talibaner/Bin Laden.
Relaterade länkar: Feral House

Ivan Troeng "Kulturer före istiden", "Hur månen föddes", "Sfinxens hemlighet"
Troeng har en bild av jordens och mänsklighetens tidiga historia som skiljer sig kraftigt från den allmänt accepterade. Människorna uppträdde först på kontinenten Mu. Här var livet paradisiskt (det är denna tid som ligger bakom legenderna om Edens Lustgård). Det fanns inga berg och det var alltid sommar. Dygnet var 10 timmar långt och ett dagsverke var alltså mindre än hälften så tröttsamt som i dag. Man hade inte så stora behov av tekniska hjälpmedel men hade en högt stående vetenskap med goda insikter i naturen och människan, speciellt om de andliga krafterna visste man mer än i dag. Från Mu spred sig människan över världen bl.a. till Atlantis, Egypten och Indien.
Det som gjorde slut på denna paradisiska tid var den katastrof som kallas syndafloden. Jorden kolliderade med en asteroid som slet loss en enorm bit. Där denna suttit bildades Stilla Havet och biten själv blev vår måne. Detta ledde bl.a. till att jorden stannades upp i sin rotation (vilket gav oss 24-timmarsdygnet), att jordaxeln började luta (så att vi fick årstider) och att bergen bildades.
Troeng anför många argument för att hans teori är sann. En del av dessa är geologiska men de flesta bygger på tolkningar av myter och legender från olika folk och tider. Han lutar sig också, bland annat, mot James Churchwards arbeten. Churchward fick i slutet av 1800-talet tillgång till upp till 70.000 år gamla indiska stentavlor som stöder Troengs teorier (där bekräftas också att Jesus tillbringade tid i Indien). I 'Sfinxens hemlighet' åberopar Troeng också uppteckningar i Akasakrönikan, en icke-materiell bok där alla händelser i alla tider finns. Troeng passar även på att förklara UFO-fenomenet och bekräfta utomjordingarnas närvaro på jorden.
'Hur månen föddes' är en bok utgiven 1973 mellan de båda andra (1964 och 1996) med samma tema. Det finns en beundransvärd konsekvens i Troengs tänkande.
Relaterade länkar: Troeng om magnetterapi.

Andra titlar:
Dan Scott Ashwander "Am I Insane?"
Mycket konstig bok utgiven av Donna Kossy.
Russ Kick "Psychotropedia", "You Are Being Lied To" (länk: alterNewswire)
"Psychotropedia" är en bok som denna hemsida, men större och bättre.
John Michell "Eccentric Lives and Peculiar Notions", "Who Wrote Shakespeare?"
Den första är en underhållande samling berättelser om alternativa livsstilar, den andra en utarbetad version av ett långt kapitel i den första.
Clifford A. Pickover "Strange Brains and Genius" (länk: Clifford A. Pickover)
De tio tokigaste vetenskapsmännen genom tiderna. Ett kapitel om Ted Kaczynski (UNA-bombaren).

Kristendom

Jeff Godwin "Dancing With Demons"
Boken har undertiteln 'The Music's Real Master' och vem det är är kanske inte så svårt att gissa. I boken avslöjas att det inte bara är hårdrocken som är Satans musik utan även pop, rap och t.o.m kristen rock lyder under den onde. Godwin bevisar det djävulska inflytandet i modern populärmusik på flera olika sätt. Han analyserar sångtexter, albumomslag, videor och uttalanden. I populärmusiken finns flera av djävulens tecken, som sex och droger och, framförallt, den rebelliska attityden.
I boken diskuteras artister som Paul McCartney ('an unrepentant agnostic, convicted drug smuggler, pro-homo dopehead, and, powerful prophet of a generation's immorality'), Tina Turner ('[her] life has included premartial sex, illegitimate birth, drug abuse, occult involvement, abortion and attempted suicide. Her religion is Buddhism, a totally anti-Christian pagan cult'), Daryl Hall ('a devoted disciple of master satanist Aleister Crowley') och Madonna (om videon till 'Open Your Heart': 'subliminal witchcraft sign language is all over this video'...'like intertwining snakes, her hands whip back and forth, clasp and release').
Godwin avslöjar också Satans inflytande över rapmusiken. Här behandlas bl.a. Run-DMC ('their rap brought Satan to the surface through a voodooish mix of gut-stomping rythm and vain repetition'), LL Cool J (om omslagsbilden till 'Radio': 'Look closely at Cool J's hands. They are in very odd positions. He is "signing", or calling up demons') och 'the most disgusting group in rap' The Beastie Boys.
Men farligast av allt är 'C-Rock' (kristen rock, grupper som Stryper och Petra) 'the end result of Satan's 30 year master-plan for rock music'. Här har djävulen hittat ett sätt att komma åt dem han helst vill ha, de kristna ungdomarna. Godwin ägnar ett kapitel åt att tillbakavisa alla argument för kristen rock.
Relaterade länkar: Ett Jeff Godwin-arkiv, Chick Publications.

Sune Lyxell "Sanningen segrar", "Kärlek-72"
'Sanningen segrar' kan användas som ett referensverk för den 'kristna högern' i Sverige. Boken har dock ett fel. Den är 840 sidor lång och har inget register. Boken är ett försvar för framgångsteologin, med organisationer som Livets Ord och Förebedjare för Sverige. Statskyrkan och de etablerade frikyrkorna kritiseras för ateism och avfall från den rätta läran.
Boken är uttalat anti-socialistisk. KGB:s inflytande över svenska massmedier och kyrkor diskuteras. Ett avsnitt innehåller försvar för olika organisationer som pekats ut i samband med Palmemordet. ANC kallas för en kommunistisk terrororganisation och flera kyrkor kritiseras för sitt stöd till denna.
'Kärlek -72' är Lyxells debattbok om sexualmoralens upplösning på 70-talet.
Relaterade länkar: Ny Framtid

Mary Stewart Relfe "The New Money System"
Detta är en rolig bok som behandlar flera vanliga delar i många, framförallt kristna, konspirationsteorier. I boken finns många exempel på hur numret 666 förekommer i olika sammanhang som, med mer eller mindre stor ansträngning, kan kopplas till planerna på en ny världsordning. Mest underhållande är de många bilder, t.ex. artikelillustrationer och reklambilder, som Relfe samlat.
Bokens huvuddel handlar om streckkoder på varor som är början på det system som i Bibeln beskrivs som 'alla [...] får ett märke på högra handen eller på pannan och [...] ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.' (Upp. 13:16-18). I boken förklarar Relfe mycket utförligt, med tydliga diagram, hur streckkoder är konstruerade och hur man alltid kan hitta 666 i dem.
Hon redogör sedan för en del av den forskning som bedrivits rörande automatiska system för identifiering av människor. Vilka problem banker, kreditkortsföretag och myndigheter stött på och hur det skulle underlätta för dem om man lät tatuera människor eller operera in mikrochips i dem, t.ex. på högra handen eller pannan.
I boken talar Relfe också om de faror som ligger i bankkort (till skillnad från kreditkort som är mindre farliga), nationella ID-handlingar och personnummer. Ett kapitel i boken (som är från 1982) heter "Investments For You In '82" och i boken finns utdrag ur Relfes nyhetsbrev 'Economic Advisor' som ger investeringstips med bibliska profetior som bakgrund. Trots att Relfe litar på gudomlig inspiration och anonyma brev som faktakällor gör hon ändå ett ganska seriöst intryck och har ansträngt sig för att få sina fakta bekräftade från andra källor.

Kjell Sjöberg "Låt varna er!"
En trevlig liten bok om frimurarnas, och andra hemliga organisationers, makt i samhället. Boken ger bara en introduktion till dessa frågor och är nästan helt osjälvständig så till vida att den bygger på andra källor. Förutom frimurarna behandlas bl.a. P2, Illuminati, Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen.
I kapitlet om elitens hemliga planer för maktövertagandet använder Sjöberg bl.a Mary Stewart Relfe som källa. Kapitlet om kabbalismen, som bygger på Gershom Scholems böcker, är speciellt intressant. Där behandlas judiska rörelser som Sabbatianismen och Frankismen. Dessa var uppbyggda som hemliga ordnar och flera författare har menat att Illuminatis och frimurarrörelsens grund kan hittas bland dessa.
Relaterade länkar:Kjell Sjöbergs hemsida

Stanley Sjöberg "Profetior inför 2000-talet"
Att sammanfatta Sjöbergs bok går mycket fort: vi befinner oss i den yttersta tiden och när som helst kommer Jesus tillbaka och etablerar gudsriket på jorden. Det intressanta i boken är Sjöbergs läsning av de tecken som finns på att så är fallet.
Bland tecknen finns de falska profeterna (t.ex. New Age och Moonrörelsen) och omtolkningen av Jesusbilden (av t.ex. K G Hammar). Ett annat tecken är EU. EU är på väg att bli det återuppståndna romarriket som det varnas för i Bibeln. Själva tanken på ett enat Europa är från början nazistisk. EU hotar freden genom sitt stöd till Israels svåraste fiender och sitt motstånd mot israeliska bosättningar (europeerna har ju alltid hindrat judarna från att bo där de vill). Som Sjöberg säger "Med en Europaunion som formades av de kända nazistledarna, kan knappast något gott komma ur en sådan ide'". Men EU kommer att spela en än viktigare roll. "Gemensam valuta och allt mer koncentration av makten förbereder Europa inför att en stark ledargestalt ska framträda. Bibeln kallar honom 'Antikrist'".
Många andra tecken ur Bibeln ser vi också: krig, sjukdomar, hungersnöd, naturkatastrofer och klimatförändringar. Klimatet på jorden har ändrats mer dramatiskt under de senaste tio åren än vad man beräknar har skett under 10.000 år bakåt i tiden. Sjöberg, som bibeltroende, menar att jorden bara är 6.000 år gammal och alltså är de nuvarande förändringarna unika. Ett annat tecken är att den homosexuella livsstilen blivit så accepterad. Kristna har alltid varit emot den livsstilen men under senare delen av 1900-talet har västerlandets kyrkoledare börjat ställa upp för denna förnedring av mänsklig värdighet. Sjöberg påpekar dock att det är 'viktigt att framhålla respekt ochförståelse inför medmänniskor som är drabbade av så skadade känslor att de blivit tillgängliga för en homosexuell livsattityd.'
Relaterade länkar: Centrumkyrkan

Andra titlar:
Texe Marrs "Satans plan för världsherravälde"(länk:Power of Prophecy)
Fundamentalistiskt kristna avslöjanden om New Age-rörelsens plan för en ny världsordning.
Holger Nilsson "New Age banar väg för antikrist"
Samuel Sollerman "Är Islam ett hot mot kristen tro och svensk kultur"
Boken besvarar frågan med ett rungande ja.
Sigvard Svärd "Meditation och magi i antroposofin"
Avslöjande om antroposoferna och Waldorfpedagogiken.
John S. Torell "Bibelns budskap i de yttersta dagarna"(länk: EAEC)
Konspiratoriskt tolkade Bibelprofetior om vårt århundrade.

Nazism och Rasism

Allmänna länkar: HateWatch

Stephane Bruchfeld "Nationalsocialismens symboler"
En kort skrift med en genomgång av nazistiska symboler. I första delen gås huvudsymbolerna igenom. Det förklaras vad symbolen betyder och vilka som använde den i Tredje riket och det ges exempel på nutida svenska organisationer och musikgrupper som använt den. Här finns symboler som hakkorset, solhjulet och odalrunan.
I andra delen radas mindre kända symboler upp och sådana som inte har tyskt ursprung som symbolen för 'Aryan Nations' (ett svärd, en krona och en varghake) och 'Church of the Creator' (ett W, en krona och en gloria). Här står också lite om talsymboler som 88 (Heil Hitler) och 14 (David Lanes 14 ord).
Relaterade länkar:Expo.

Mattias Gardell "Rasrisk"
Detta är i mitt tycke den bästa bok som skrivits om amerikansk rasism, och den är skriven av en svensk. Gardell är religionshistoriker som ägnat många år åt att studera, och umgås med, svarta och vita rasister i USA.
Det finns två saker som är speciellt bra med boken. Det första: den handlar i lika stora delar om svart som vit rasism. Gardell skriver om Nation of Islam och andra svarta muslimska kyrkor (t.ex. Nation of Gods and Earths), om andra svarta rasistiska rörelser (t.ex. Pan-African International) och om deras inflytande bland amerikanska svarta (som t.ex. märks på artister som Queen Latifah, Public Enemy och Wu Tang Clan). Han skriver också om den vita rasistiska kulturen. Gardell beskriver olika identitetskristna (t.ex. Aryan Nations), nyhedniska (t.ex. Odinist fellowship) och rasbaserade kyrkor (t.ex. Church of the Creator). Han skriver om den amerikanska populismen och de konspirationsteorier som frodas bland vita rasister.
Den andra speciellt bra saken med boken är att Gardell har en personlig erfarenhet av det han talar om. Han har varit där, träffat människorna och levt med dem. När han studerade Nation of Islam hade han Louis Farrakhans (ledaren) stöd. Han togs om hand av Robert O.X, en gammal veteran, som 'adopterade mig som sin lilla vita maskot'. 'Detta öppnade för besök på platser man som utomstående vit mår väl av att ha en lokal guide på, då Nationen betraktar vita som djävlar'. Studiet av vita rasister gick till på samma sätt. 'Jag bodde också tidvis hemma hos ariska revolutionärer, vilket ytterligare fördjupade kunskapen om de världsuppfattningar som ger bakgrund till aktivisternas tänkande och handlande'.

Nicholas Goodrick-Clarke "The Occult Roots of Nazism"
En seriös och akademisk bok om de små mystiska grupper i Tyskland i slutet av 1800- och början av 1900-talet som föregick nazismen. Goodrick-Clarke har lagt ner ett stort forskningsarbete innan han skrev boken. Den har 37 sidor noter och referenser och en bibliografi som upptar 22 sidor.
Boken blir dock aldrig tråkig, därtill är de personer och grupper den behandlar alltför konstiga. Två huvudfigurer är Guido von List, med sina storslagna tankar om hur de gamla arierna levde, och Jörg Lanz von Liebenfels, skapare av teozoologin, en kristen rasistisk lära som såg bibeln som en kodad historia om hur mänskligheten fallit genom att man börjat parat sig med pygmeiska halvdjur.
Förutom Karl Maria Wilgut, som fungerade som Heinrich Himmlers personlige magiske rådgivare, menar dock Goodrick-Clarke att de olika mystiska rasisterna och ariosoferna hade ett ganska litet direkt inflytande på nazismen och Hitler personligen. Att liknande ideer dyker upp i båda grupperna ska nog snarast tolkas som att de båda är yttringar av samma underliggande strömningar, en stark revanschism efter 1:a världskriget och en konservativ motreaktion mot den moderna världen. I boken finns ett kapitel som ägnas speciellt att bemöta en del av de mer sensationella och spekulativa skildringar som finns i böcker som t.ex. Trevor Ravenscrofts "Spear of Destiny" och Louis Pawels och Jaqcues Bergiers "Morning of the Magicians".

Helene Lööw "Nazismen i Sverige 1980-1997"
En bra bok om det ämne som titeln anger. Boken har en utförlig historik över nazismen i Sverige efter 1980. Lööw knyter också an till tidigare rörelser och personer. Vit Makt musikens utveckling och inflytande behandlas omsorgsfullt med många exempel på texter och skivomslag.
Intressantast i boken är kanske behandlingen av nazismen som en undergroundkultur. Lööw ger många exempel ur nazisternas egna tidningar på hur de tänker och argumenterar. Boken behandlar också de betydelsefulla symboler som används; vilka högtider som firas och varför, vilka hjältar och martyrer rörelsen hyllar.
Tyvärr ger boken lite ett intryck av att vara ett hafsverk. Den består av en samling fristående texter som sammanfogats utan alltför mycket bearbetning vilket får till följd att vissa partier i boken upprepas flera gånger. Boken saknar också register viket minskar dess användbarhet som referensverk.

Andrew MacDonald "The Turner Diaries"
"The Turner Diaries" är en välskriven och ganska spännande bok i fiktiv dagboksform. I en liten ramberättelse berättas att detta är en dagbok som fördes av Earl Turner som var inblandad i den stora revolutionen för 100 år sedan. Den fiktive författaren av dagboken är aktiv i en arisk organisation (kallad "Organisationen") just vid tiden för det stora raskriget i USA. Dagboken beskriver det dagliga livet för en liten vit terroristgrupp men ger också små utblickar i hur kriget vinns av den vita rasen och man dödar alla andra människor på jorden.
En del människor menar att "The Turner Diaries" är farlig propaganda, något som är svårt att förstå. Budskapet i boken är tydligt rasistiskt med en religiös ras-mystisk grund. MacDonald anstränger sig inte för att argumentera för att vita i allmänhet skulle vara bättre än människor med annan hudfärg. Han medger att flera av de svarta som dödas är produktiva samhällsmedborgare och att det bland de vita som sparas finns många, ur hans synpunkt, värdelösa människor men det har ingen betydelse: alla icke-vita måste dö, de vita leva. Han använder ofta våldtäkter som symbol för vad som är fel i ett rasblandat samhälle men dessa är bara ett problem om de sker över rasgränserna. Svarta män som våldtar en vit kvinna är det värsta brott som kan tänkas och förekommer flera gånger i boken men om hon istället blir våldtagen av vita män så är det inget speciellt problem.
Om man ska frälsas av denna beskrivning av ett befriat, vitt Kalifornien ska man noga ha ganska starka sympatier för rasisternas sak från början: "But even the tiny beginning we have already made fills me with joy and pride. What a miracle it is to walk streets which only a few weeks ago were filled with non-Whites lounging at every street corner and in every doorway and to see only White faces - clean, happy, enthusiastic White faces, determined and hopeful for the future!".
I boken finns flera intressanta utläggningar om terrorism i allmänhet och om den ras-mystiska rasismen. MacDonald betonar flera gånger att terrorismens mål är att skapa rädsla. Inte ens när det råder fullt krig mellan "Organisationen" och den judiskt dominerade staten tar speciellt många vita ställning för rasisterna och de besvikna revolutionärerna tvingas inrikta sig på att få allmänheten att frukta dem mer än staten för att få dem på sin sida. Under utrensningarna i det befriade Kalifornien av kvinnor som haft sex med svarta män poängterar författaren fördelen med att man inte kan komma åt alla dessa. Istället för fler döda kvinnor hängande i lyktstolparna får man levande kvinnor med en ständig rädsla för att sticka ut, som alltid anstränger sig lite extra för att vara myndigheterna till lags.
Boken innehåller också en noggrann genomgång om varför ras-mystikerna är ensamma i världen och inte kan vänta sig stort stöd från vare sig konservativa konstitutionstroende, kristna på högerkanten, vapenlobbyn eller libertianska grupper. Boken förvånar på så sätt med sin nyktra syn på rasismens ställning i världen och en läsare utan en rasistisk övertygelse behöver inte lägga ifrån sig den med en svartare syn på framtiden.
Relaterade länkar: National Alliance.

Andra titlar:
Bim Clinell "De hunsades revanch"
Insiktsfullt och intressant om 'Front National' i Frankrike.
Stieg Larsson & Anna-Lena Lodenius "Extremhögern"
Standardverk.
James Ridgeway "Blood In The Face"
Om rasister, Ku Klux Klan och nynazister i USA.
Michael Schmidt "Nynazismens ansikten"
Skildring av nynazisterna i Tyskland av infiltrerande journalist.

Palmemordet

Besök också min diskussionsgrupp om Palmemordet.
Allmänna länkar: Leopold report

EIR Special Report "George Bush and the 12333 serial murder ring"
Ja, detta är en rapport om, bland annat, Palmemordet. EIR står för Executive Intelligence Review som är en del av den amerikanska LaRouche-rörelsen. Den svenska delen av LaRouche-rörelsen är Europeiska arbetarpartiet (EAP). Den förste huvudmisstänkte för mordet var Viktor Gunnarsson ('33-åringen') som hade anknytning till EAP (påstås det, i boken förnekas att Gunnarsson hade någon sådan anknytning).
I boken sätts Palmemordet in i ett större sammanhang. Palmes död berodde på vapenaffärer. Palme hotade att avslöja en internationell vapenkartell ('Club of the Isles'), där Bofors var en del. Kartellen smugglade vapen till både Iran och Irak och till alla andra som ville ha. I kartellen fanns stora europeiska och amerikanska vapentillverkare och affärerna gjordes med hjälp av Östtyskland. I bakgrunden fanns också den amerikanska Iran-Contrasskandalen. Huvudmän för 'Club of the Isles' var George Bush, Margaret Thatcher och (som alltid när det gäller LaRouche) det brittiska kungahuset. För själva mordet ansvarade sydafrikanen Craig Williamson.
Direkt efter mordet sätts en stor desinformationskampanj igång för att övertyga alla om att EAP (och därigenom LaRouche-rörelsen) är ansvariga (SVTs 'Mannen, Mordet och Mysteriet' är väl ett sent exempel). I kampanjen medverkar bl.a. Stasi och KGB och ansvarig för dess genomförande är Hans Holmer. I rapporten finns också information om andra mord som EIR anser är relaterade t.ex. Rajiv Gandhis och Yitzhak Rabins.
EIR rapporten är proffsigt genomförd och klart och redigt skriven med angivande av källor. Man tvekar inte att peka ut personer (som t.ex Erik Penser - 'an asset of the George Bush White House intelligence structure') som man anser förtjänar det. Rapporten visar också en god kännedom om svenska förhållanden och lyckas få alla svenska namn rätt (något ovanligt i utländska publikationer).
Relaterade länkar: La Rouche Publications

Marja Henrohn "Steg för steg hur Skenrättegången i Palme-målet avslöjades samt Buggning och Vapenhandel"
Henrohn börjar sitt förord med en programförklaring: 'STUDIEN är resultat av TOLKNING och ANALYS utifrån FILOSOFISK LOGIK'. 'INGEN av SLUTLEDNINGARNA = BEVISEN KAN därför BETVIVLAS ELLER IFRÅGASÄTTAS'. Det Henrohn analyserar är tidningsartiklar och tv-program om Palmemordet. Med sin filosofiska logik kan hon hitta många motsägelser i dessa. Den slutledning hon drar är att Christer Pettersson är oskyldig till mordet på Palme. Det var också hennes analyser som fick Hovrätten att frikänna Pettersson.
I boken passar Henrohn också på att klara upp Ebbe Carlsson-affären, Bofors-affären och Iran-Contras-skandalen. Henrohn är en viktig person i freds- och säkerhetsarbetet i världen. Det är om hennes arbete Ingvar Carlsson i en debattartikel i Dagens Nyheter 1990 skriver 'Avspänningen mellan supermakterna och omvälvningarna ute i Europa har väckt starka förhoppningar om framtiden'. Henrohn planerar att skriva en 'bakom kulisserna'-bok om sitt arbete.
Naturligtvis har hennes arbete medfört faror. Ända sedan Europeiska Säkerhetskonferensen kontaktade henne 1985 har hennes liv förvandlats till ett 'MARDRÖMSLIKT HELVETE' av SÄPO och CIA och hon har t.o.m. utsatts för mordförsök. Henrohn kommer för detta att kräva 25 miljoner av staten.

Lars Krantz "Ett verkligt drama", "Dö i rättan tid", "Fem noveller om Palmemordet"
Den 28 februari 1986 på kvällen åker Lars Krantz buss i Stockholm. Vid en busshållplats är det några män som beter sig konstigt när de ska kliva på bussen. Krantz lägger märke till deras utseende men tänker inte mer på saken. Dagen efter får han reda på att Olof Palme blivit skjuten kvällen innan, nära den hållplats där männen betett sig underligt. Senare ser han männen igen vid en rättegång. De är poliser, f.d. medlemmar i den s.k. 'Baseball'-ligan, och står åtalade för vållande till annans död. När Krantz talar med polisen om saken blir han förhörd av SÄPO och, tycker han, dåligt behandlad. SÄPO verkar inte tro honom och verkar försöka få honom att ändra sin historia.
Så låter bakgrunden till Krantz böcker om Palmemordet. Inte för att han själv skulle fatta sig så kort. 'Ett verkligt drama' är Krantz dagbok från tiden 28/2 1986 till 13/7 1987. Som sådan är den fylld med funderingaroch utvikningar om olika ämnen. 'Dö i rättan tid' är inte skriven i dagboksform men att kalla den rakt på sak vore felaktigt.
Efter bakgrunden ovan skulle man kunna tro att Krantz tror på det s.k 'polisspåret', att några inom polisen skulle vara inblandade i, eller t.o.m ha utfört, mordet. Riktigt så enkelt är det inte. Redan i 'Ett verkligt drama' för Krantz fram iden att Palme visste att han skulle bli mördad, kanske t.o.m låg bakom mordet själv. I 'Dö i rättan tid' utvecklar han sina teorier ytterligare. Palmes motiv för att arrangera mordet låg i Sveriges kärnvapenprogram (Sverige var enligt Krantz nära att bli världens fjärde kärnvapenmakt). Det var kanske ett slags offer för att sona Sveriges brott. Platsen för mordet, Sveavägen-Tunnelgatan, valdes efter Tarkovskijs film 'Offret' och den som höll i vapnet var, kanske, Lisbet Palme.
Detta är bara en del av den information relaterad till Palmemordet som finns i Krantz böcker. Här kan man också läsa om Shirley MacLaine, P2 och scientologkyrkan.
Relaterade länkar: Krantz hemsida

Andra titlar:
'33-åringen' (Victor Gunnarsson) "Jag och Palmemordet"
Självbiografi av utpekad Palmemördare.
Ruth Freeman "The Death of a Statesman"
Irak låg bakom mordet för att dra uppmärksamhet från att de mördat en avhoppare i Sverige.
Christer Paterson "On Stage"
Mycket förvirrad historia med gott om stavfel som menar att Palme mördades för att Sverige skulle kunna gå med i EU.
Kari och Pertti Poutiainen "Inuti labyrinten"
Standardverket om mordet.
Pelle Svensson "Sanningen om mordet på Olof Palme"
Christer Pettersson mördade Palme på order av Lars Tingström.
Gunnar Wall "Mörkläggning" (länk: Mörkläggning)
Innehållsrikt om Palmemordet, med speciell inriktning på Ebbe Carlsson-affären.
Börje Wingren "han sköt Olof Palme" (länk: Finns på nätet)
Victor Gunnarsson var den som mördade Palme.

Politik

Tommy Lindfors "Under ytan"
Ubåtskränkningarna under 80-talet hade stor betydelse för svensk politik och samhälle. Carl Bildt fick något av sitt genombrott som ubåtsdebattör och de stämningar som kränkningarna gav upphov till finns ofta med i resonemang om bakgrunden till Palmemordet. Men vilka var det som låg bakom kränkningarna då? USA och NATO svarar Lindfors.
Förvånande nog lyckas han dessutom att motivera svaret på ett ganska övertygande sätt. Att NATO hade kunnande och resurser nog att kunna kränka svenskt territorialvatten är inte så underligt. Att NATO skulle sakna miniubåtar av det slag som rapporterats, något som var ett starkt argument i debatten på 80-talet, visar sig vara gripet ur luften. Rapporter om skadade amerikanska ubåtar vid tidpunkter som matchar svenska ubåtsjakter finns också.
När Lindström tillåter sig att spekulera lite kommer han t.o.m upp med ett motiv. USA byggde från 50-talet upp en signalspanings- och radarkedja med syfte att övervaka det sovjetiska fastlandet, territorialvatten och luftrummet, med målsättningen att helt innesluta Sovjetunionen. Sveriges medverkan var nödvändig för att uppnå detta. FOAs informationsutbyte med NATO på signalspaningsområdet är välkänt och var enligt Lindström en länk i denna kedja.
Men Sverige gick längre än så i sitt samarbete. Sverige tillät NATO att installera sonaranläggningar i svenska vatten (sonar är en 'undervattensradar'). Dessa installerades med, och underhölls via, ubåtar. Så det som uppfattades som kränkande sovjetiska ubåtar av diverse sjöofficerare var egentligen amerikanska ubåtar med godkännande från Sveriges regering (eller i alla fall från försvarsstaben). Att ubåtarna sågs som sovjetiska, i Sverige och andra länder, var naturligtvis bara ett plus i kanten för USA.
Naturligtvis måste Lindström också bortförklara U137 (ubåten som grundstötte i Gåsefjärden). Det gör han lätt: skulle Sovjet skickat en gammal och dåligt underhållen ubåt, i ytläge och i hög fart, in i ett svårnavigerat område, när det var dimma, på ett spionuppdrag? En civilperson larmade till och med kustbevakningen en halvtimme innan grundstötningen p.g.a. det oljud ubåten förde.

Andra titlar:
Juri Lina "Sovjetiskt inflytande i Sverige" (länk: Linas hemsida)
Avslöjar KGBs makt i Sverige.

Sekter

Allmänna länkar: Ontario Consultants on Religious Tolerance

"An Embassy for Extra-Terrestrials"
'Nakensekt vill klona människor'. Det är inte alla organisationer som skapar såna löpsedlar men det gör den Raeliska rörelsen.
Raeliska rörelsen startades av den franske journalisten Rael som 1973 kontaktades av utomjordingar (egentligen hade de varit inblandade i Raels liv redan från början). De berättade för honom att det var dem 'Elohim' i bibeln syftade på, inte Gud som det felaktigt översatts. Utomjordingarna är mycket tekniskt avancerade och det är de som skapat människan 'till sin avbild', med hjälp av genteknik. Nu ville de ge sig tillkänna för mänskligheten (de har tidigare skickat representanter som Budda, Moses, Muhammed och Jesus) och ville ha Raels hjälp för att bygga en ambassad åt dem i Jerusalem (ett, numera undanröjt, hinder för detta var att de hade hakkorset som symbol).
Elohim lärde Rael en del annat också, bl.a. 'sensuell meditation'. Med hjälp av denna kan man komma över sina judeo-kristna hämningar och skuldkänslor, som Rael menar är ett stort problem i vår tid. På Raeliska läger går deltagarna gärna nakna. Om hälsoaspekter på lägerliv sägs 'The use of condoms and an understanding of safe sex is essential'
I den här boken berättas historien om Rael och den Raeliska rörelsen. Den innehåller information om vad de tror på, om olika ceremonier och om kurser man kan gå. Raeliska rörelsen är inte en religion i vanlig mening eftersom de förklarar allting i 'vetenskapliga' termer. Elohim skiljer sig från oss bara i sin avancerade teknik och sitt perfekta samhälle.
Relaterade länkar: Den Raeliska Religionens hemsida

David V. Barrett "Sects, 'Cults' & Alternative Religions", "Secret Societes"
Böcker om sekter är en svår sak. Innehållet är ofta opålitligt av något av två skäl. Antingen överdriver författaren för att få en bättre historia (obevisade rykten tas som sanning, man låter motståndare till en sekt uttala sig som experter) eller så har författaren själv en religiös övertygelse och fördömer alla som inte delar den (amerikanska kristna fundamentalister skriver många böcker om olika religiösa grupper och kommer ofta fram till att dessa är satanister).
Barrett undviker att hamna i något av dessa fack. Han låter de beskrivna grupperna, i viss mån, tala för sig själva. När han har hittat kritik mot eller frågor om en viss grupp låter han gruppen ta del av detta och få en chans att svara. Här får alltså officiella representanter för The Unification Church (Moonrörelsen), The Family (f.d. The Children of God, mest kända för 'Hookers for Jesus') och Scientologikyrkan en chans att svara på frågor och försvara sig. Det är dock värt att notera att scientologerna inte klarar att bemöta kritiken speciellt bra.
Barrett har också skrivit boken Secret Societies, som handlar om hemliga organisationer. Den är uppbyggd på samma sätt. Här finns ett långt kapitel om frimurarna, ett om esoteriska rörelser (t.ex. Golden Dawn) och lite om diverse andra organisationer (som Ku Klux Klan och P2).
Relaterade länkar: The New Believers

Olav Hammer "Profeter mot strömmen"
Den officiella historieskrivningen om tiden efter 1700-talet är historien om vetenskapens och rationalitetens segertåg inom alla områden. Men det finns också en annan tradition, irrationalismen och esoterismen. Det är denna historia Hammers bok handlar om. Hammer gör nedslag i esoterismen från Franz Anton Mesmer (den animala magnetismens fader i slutet av 1700-talet) till vår tid.
De nedslag han valt är sådana med stora effekter. Han behandlar uppkomsten av rörelser som spiritisterna, teosoferna och antroposoferna. I boken finns kyrkor som Mormonerna, Jehovas vittnen och sjundedagsdagsadventisterna (där JH Kellogg, skapare av flingorna var medlem). Hammer behandlar också de esoteriska förelöparna till vår tids antisemitism som Guido von List och Jörg Lanz.
Den tid och de tankar Hammer beskriver är till stor hjälp för att förstå våra dagars sekter, alternativ medicin, new age och UFO-troende. Ta som exempel teosofin, den stora syntes som Helena Blavatsky skapade under andra halvan av 1800-talet. I teosofins fotspår finns Krishnamurti (framstående new age tänkare), Edgar Cayce (som skapade läran om kristallernas kraft) och rörelser som I AM och Church Universal and Triumphant. Även ideer som chakra, aura och upplysta mästare (i deras new age tolkning) kommer härifrån.
Hammer kan också placera in Ulf Ekman i den tradition han beskriver. Den avgörande händelsen i Ekmans religiösa tänkande var vistelsen på Kenneth Hagins bibelskola 1980-81. Denna Hagin menade att han predikade från uppenbarelse men det har visats att han lånat merparten av sina ideer från Essek William Kenyon. Kenyon i sin tur var utbildad vid en skola ledd av en anhängare till Christian Science, en rörelse grundad av Mary Baker Eddy. En bärande ide i Christian Science är tron på det positiva tänkandet, något som idag återfinns i framgångsteologin.
Relaterade länkar:Hammers hemsida.

Rodney Perkins & Forrest Jackson "Cosmic Suicide"
En bok om bakgrunden till "Heaven's Gate". "Heaven's Gate" var inte någon ny internetsekt som kom från ingenstans och främst värvade medlemmar via nätet. Tvärtom hade ledaren Marshall Applewhite (och hans följeslagare BonnieLu Nettles) i mer än 20 år lett olika grupper med olika mer eller midre konstiga ideer.
Boken ger fascinerande inblickar i den speciella blandning av mystik, Science Fiction och konspirationsteorier som var "Heaven's Gate":s trossystem.
Relaterade länkar: Spegel av Heaven's Gate-hemsida

Andra titlar:
David E. Kaplan & Andrew Marshall "Sekten vid världens ände"
Någorlunda vederhäftigt om Aum Shinrikyo.
Iben Melbye "Guds robot"
Om Moon-rörelsen av en dansk anhörig till en medlem.
Karl-Erik Nylund "Att leka med elden"
Om sekter från kristen synvinkel av en präst.

Seriemördare

Brian King "Lustmord"
Detta är inte så mycket en bok om mördare som en bok av mördare. King har samlat texter av olika slag skrivna av mördare. Här finns alla sorters texter: brev (till vänner, polis, media och offers anhöriga), dikter, noveller, utdrag ur romaner, vittnesmål och bekännelser. Det finns t.o.m ett brev en kidnappad flicka tvingats skriva till sina föräldrar. I boken finns också teckningar, foton och skulpturer gjorda av mördare.
En del 'kändisar' finns representerade: David Berkovitz ('Son of Sam', brev, väggklotter), Albert DeSalvo ('Boston Strangler', bekännelser), Albert Fish (brev), Carl Panzram (självbiografi), Gerard Schaefer Jr. (noveller, teckningar), Charles Starkweather (brev, självbiografi, teckningar) och Zodiac (brev).
Det är klart att det litterära värdet på flera av texterna är lågt, och en del texter är dessutom tråkiga, och man kan ifrågasätta hur stor psykologisk insikt de ger. Ändå är många av texterna läsvärda och ger uttryck för intressanta åsikter. De brev en del seriemördare skickar till polis och media (som det finns många exempel på i boken) har ju ofta en stor del i deras handlingar.
Av speciellt litterärt intresse är Issei Sagawa, en japansk utbytesstudent i Paris som mördade och åt upp en medstudentska. Han skrev en bok om händelsen, 'In the Mist', som sålt 200.000 exemplar i Japan och etablerat Sagawa som författare. Han är nu något av en kändis och har en egen krönika i en kvällstidning.

Dan Larsson "Mytomanen Thomas Quick"
Den här boken hör kanske egentligen inte hemma i den här sektionen. För om Dan Larsson har rätt är Thomas Quick inte en seriemördare utan bara en störd person som hittat ett perfekt sätt att få uppmärksamhet.
Larsson saknar inte argument för sin åsikt. Vid de rättegångar där Quick har fällts för mord har hans erkännanden spelat en stor roll, vid vissa varit den enda bevisningen. Vid flera av morden har Quick pekat ut medhjälpare men ändå har ingen av dessa åtalats för mord. Quicks bekännelser räcker alltså för att fälla honom för mord men inte för att väcka åtal mot namngivna personer som Quick säger varit med om morden.
Quick har också hävdat att han mördat försvunna personer som senare kommit till rätta. Quicks motivbild har ändrats med tiden. Vid en tidig rättegång vittnade Lars Lidberg, professor i rättspsykiatri, om att Quicks barndom och hans hat mot fadern gjorde honom till pojkmördare. När Quick senare började erkänna mord på vuxna och kvinnor föll det motivet i glömska.
Anledningen till att Quick blir fälld är, enligt Larsson, att ingen är intresserad av att ifrågasätta honom. Polis, åklagare, försvarsadvokat, journalister och Quick själv tror att han är skyldig. Det negativa med om han fälls oskyldig är naturligtvis att den verklige mördaren då går fri. Larsson anser att precis detta har skett i de s.k 'Appojauremorden' och ägnar en hel del tid åt att föra fram den han anser är mördaren (som dock inte namnges).

Michael Newton "Hunting Humans"
Standardverket om seriemördare. Boken innehåller mer än 700 beskrivningar av kända seriemördare och ouppklarade fall av misstänkta seriemord ordnade alfabetiskt. Det finns två fall av svenskt intresse: Obducenten och en serie ouppklarade järnvägsmord från 1958.
Relaterade länkar: Michael Newton.

Thomas Quick "Kvarblivelse."
Boken består av fyra delar. Den första delen, 'Alter Ego', finns med för att, som Quick säger, 'visa den goda sidan hos mig som fanns parallellt och samtidigt med min destruktiva'. 'Alter Ego' är en samling kåserier, utan speciellt intresse, som handlar om sådant som höstpromenader i skogen med hunden.
Sen följer 'Ego' som 'vill [...] beskriva min terapeutiska process, hur mina tidiga och sena trauman tagits fram'. Den består bl.a. av dagboksanteckningar, nedtecknade drömmar, brev till olika personer och polisutredningar. Materialet ger verkligen en bild av en process, hur Quick har kunnat reda ut minnen och tydligare skilja olika händelser från varandra men också från fantasier och associationer.
Quick betraktar sina mord som ett återgestaltande av de övergrepp han utsattes för i sin barndom, det 'språk' han tvingats använda för att tala om det som hänt honom. Varje mord har ökat mängden av det som måste berättas så att varje nytt mord också innehåller återgestaltningar av de föregående. Detta gör att Quick har svårt att skilja detaljer åt mellan morden.
Den tredje delen i boken, 'Kvarblivelse', innehåller Quicks beskrivning av sin barndom. Den är i form av en prosadikt. Här beskrivs lite tydligare de viktigaste händelserna under hans uppväxt. De sexuella övergreppen. Hur hans far förvandlas till den onde 'Ellington'. Att hans mor hatar honom och försöker dränka honom i en isvak. Hur han får skulden för sin dödfödde lillebror Simon.
Den sista delen i boken, 'Tillblivelse', består återigen av dagboksanteckningar. Dessa är från 1997 och senare. Här beskrivs hur Quick gjort ytterligare framsteg i sin terapi. Det finns också en mycket utförlig redogörelse för hur Quick uppfattat rättegången i Norge rörande det mord på en ung flicka i Drammen han erkänt. Quick ger också många detaljer om mordet, om hur kroppen styckats o.s.v.
'Kvarblivelse.' är som en helhet intressant läsning. Den är bitvis ganska tråkig, Quick har en dragning till det sentimentala (som väl är förståelig i hans situation), men är i andra partier mycket fängslande.

Maury Terry "The Ultimate Evil"
David Berkowitz, mer känd som 'Son of Sam', är en av vår tids mest kända seriemördare. I slutet av 70-talet dödade han sex och skadade ytterligare sju personer i New York. Men var det verkligen han som var mördaren och agerade han ensam? Terry menar att även om Berkowitz var inblandad i dåden så var han inte ensam, i själva verket låg en satanistisk sekt bakom. Och denna åsikt får stöd av Berkowitz själv som, även om han erkände morden när han greps, numer säger att en sekt låg bakom. Terry pekar till och med ut sekten som en utlöpare från The Process Church. En av ledarna för sekten var Sam Carr, den Sam som mördaren var son till och som, enligt Berkowitz ursprungliga erkännade, beordrade Berkowitz att mörda genom sin hund.
Terry är amerikansk journalist och det märks i boken. Varje kapitel slutar med en 'cliff hanger' och det finns ganska mycket av tabloidjournalistik över boken. Även om det kanske finns anledning att fundera över om Berkowitz verkligen var ensam (NYPD återöppnade faktiskt utredningen några år efter att Berkowitz fällts) så är en del av de satanistiska ledtrådarna svaga. Terry blev på allvar intresserad av fallet när han lyckades avkoda ett av de brev 'Son of Sam' skrev till en journalist. Genom att byta ut vissa ord via associationer, läsa andra ord baklänges och hoppa över en del fick Terry fram en vägbeskrivning hem till Berkowitz (ett exempel: brevet avslutas bland annat med frasen "keep 'em digging". 'em' baklänges är 'me'. 'keep' baklänges är 'peek', som är ungefär samma sak som 'look for'. 'digging' kan i England betyda 'home' (förkortas ofta 'digs'). Alltså blir meningen 'look for me home').

Andra titlar:
Alan Moore & Eddie Campbell "From Hell" (länk: From Hell)
Serieroman med solid faktagrund om Jack Uppskäraren.
Robert K. Ressler & Tom Shachtman "Whoever Fights Monsters" (länk: Robert K. Ressler)
Om att jaga seriemördare med hjälp av gärningsmannaprofiler.
Harold Schechter & David Everitt "The A to Z Encyclopedia of Serial Killers"
Om mass- och seriemördare ur ett mer populärkulturellt perspektiv.

Sex

Allmänna länkar: Folkaktionen för pornografi

Trevor Brown "Trevor Brown", "my alphabet", "Temple of blasphemy"
"Trevor Brown" innehåller teckningar av dockor och unga flickor, oftast i utsatta positioner med sexuella inslag. Brown tecknar i en väldigt glad stil liknande barnboksillustrationer. Flera teckningar är i medicinsk miljö, med bandagerade, omplåstrade flickor med blåtiror. Totalt innehåller boken 60 teckningar.
I "my alphabet" illustrerar teckningarna ett ord för varje bokstav i alfabetet. Till varje ord finns också en liten vers. Ex. "Shrinkwrapped: It is difficult to breathe inside a plastic bag. So Susan stopped." illusterad av en naken flicka med en plastpåse knuten kring huvudet och "Honey: Sweet and sticky. It's so nice. Hmmm" illusterad av en naken flicka med en blåtira omgiven av dildos.
"Temple of blasphemy" samlar Browns svart-vita teckningar. Materialet är hämtad från "Graphic Autopsy", "Tokyo Asylum" och "Mania #1-4". Bilderna är kortfattat kommenterade av Brown och Peter Sotos har skrivit ett förord. Teckningarna här är i en helt annan stil än de i böckerna ovan. De är realistiska och innehållet är i stort sett helt pornografiskt. Teman som unga flickor och bondage dominerar och de senare teckningar är i collagestil.
Relaterade länkar: baby art

Cathy O'Brien (med Mark Philips)"TRANCEformation of America"
Det är svårt att veta i vilken kategori "TRANCEformation of America" hör hemma. På en nivå är det en bok med konspirationsteorier men dessa är inte så annorlunda från teorier i många andra böcker. Knarksmuggling från Mexiko med hjälp av CIA, det ondskefulla NAFTA-avtalet och George Bush arbete för en ny världsordning. Det som gör att boken skiljer sig från alla andra är mängden sex. "TRANCEformation of America" är nämligen en hjärnkontrollerad CIA-sexslavs berättelse om sitt liv.
Under sin uppväxt utsattes O'Brien för incestuösa övergrepp från sin far. Hon användes bland annat för att spela in porrfilmer, både med och utan djur. När övergreppen kom till myndigheternas kännedom skyndade sig kongressman Jerry Ford dit för att köpa henne från hennes far. O'Briens barndom gjorde att hon led av personlighetsklyvning och hade multipla personligheter (MPD). MPD är en perfekt bakgrund för en sexslav. De olika personligheterna kan programmeras och lyder order blint. Eftersom de också är separata vet inte en personlighet vad de andra vet. Dessutom har personer med MPD perfekt minne, perfekt syn och immunitet mot könssjukdomar.
O'Brien programmerades ursprungligen av den katolska kyrkan. Hon fick också senare förbättrad programmering av t.ex. experter vid NASA och Michael Aquino, ledare för "Temple of Set". Sexslavarna har många olika användningsområden. De används av de korrupta makthavarna för deras personliga nöje. O'Brien spelade in djurporr för Ronald Reagan, lät George Bush förgripa sig på sin dotter, blev upprepade gånger våldtagen och nästan dödad av 'Dick' Cheney och hetsade upp Hillary Clinton med sitt rituellt stympade könsorgan. Hon träffade även på George W. Bush några gånger men han ägnade sig mest åt att ta hand om sin redlöse, kokain-höge far.
Sexslavarna används också som budbärare. Man försätter slaven i trans med några lämpliga kommandon (programmeringen följer ett visst tema som kommandona hämtas ifrån, i O'Briens fall t.ex. "Alice i underlandet"), ger sedan meddelandet och förseglar budskapet genom att tillfoga slaven så mycket smärta att en ny personlighet knoppas av. Mottagaren öppnar försändelsen med några kommandon. Sexslavar används eftersom de är oförmögna att glömma och inte själva har tillgång till meddelandet de bär på.
Sexslaven kan ju också fungera som en muta efter att hon lämnat sitt meddelande. O'Brien har t.ex. haft sex med den mexikanske presidenten Miguelde la Madrid, Haitis president Baby Doc Duvalier, Panamas ledare Manuel Noriega, Nicauraguas president Daniel Ortega och två franska premiärministrar. Det perfekta minnet kan också användes för nöjes skull. O'Brien hade en personlighet som fungerade som en databas för baseballstatistik. Sexslavar användas också för att smuggla knark. O'Briens skötare var verksam inom country musiken, en verksamhet som till största delen är en täckmantel för knarksmuggling.
I sin bok namnger O'Brien på 150 sidor fyra amerikanska presidenter, sex utländska statschefer, mer än 20 amerikanska guvernörer, senatorer och kongressmän och ett 50-tal andra personer som samtliga förgripit sig på henne sexuellt. Detta gör att boken nästan kollapsar under sin egen tyngd. Det är svårt att läsa mer än fem sidor i taget. Avtrubbningseffekter blir tydliga. De mest fantastiska avslöjande, som i en annan bok skulle vara en spektakulär höjdpunkt, blir här bara en del i en uppräkning.
Relaterade länkar: TRANCEformation

Peter Sotos "Total Abuse", "Index", "Special", "Lazy", "Tick"
Peter Sotos är en diamant med vars hjälp man kan bedöma hårdhet hos andra författare. Många förment hårda personer framstår som posörer bredvid honom.
Total Abuse samlar Sotos tidiga arbeten (1984-95). Den innehåller samtliga nummer av Pure, Tool. och 20 nummer av Parasite. Pure är ett fanzine i första hand om seriemördare. Tool. innehåller beskrivningar av våldtäkter och mord sedda från förövarens synvinkel. Parasite är ett nyhetsbrev med recensioner och analyser av pornografi, 'True Crime'-böcker, musik och, Sotos speciella favoriter, anti-porrböcker. Index är en utveckling av Parasite. Varje kapitel inleds med några citat om något ämne (pornografi, prostitution, barn som mördar) och är sen en lång monolog. I Special har citaten försvunnit och varje kapitel är en lång utläggning om något lämpligt ämne.
Vad är det som är så hårt hos Sotos? Ämnesvalen naturligtvis. Sotos skriver om barnporr, våldtäkter, mord, prostitution och pornografi. Om förnedring och smärta. Han visar aldrig något medlidande, utan hävdar att offren han beskriver förtjänar det de får. Han har också en del orginella poänger. Han beskriver detaljerat hur han använder rapporter i media om mord, våldtäkter och övergrepp för sin egen njutning. Han belyser också hur stor del anhörigas smärta har i den njutning han känner.
På Total Abuses baksida står det: 'It would be a darkly humorous understatement to say that this collection is not intended for the squeamish.' Jag håller med.
Relaterade länkar: Köp Sotos nya böcker 'Lazy' och 'Tick' från förlaget Creation Books. En diskussionsgrupp om Sotos.

Andra titlar:
"SS-hjältar. Sadism och tortyr i nazifångläger"
Naziporr i novellform.
Nobuyoshi Araki "Tokyo Lucky Hole"
Svartvita bilder av Tokyos sexindustri.
Andrea Dworkin "Brev från en krigszon" (länk: Andrea Dworkin)
Antiporr propaganda.
Linda Lovelace "Långt ner i halsen", "Skärseld" (länk: Complete Linda Lovelace)
Två versioner av berömd porrstjärnas memoarer.
Pauline Reage "Berättelsen om O" (länk: The Story of O)
Erotisk klassiker värd att läsa.
Brita Sylvan "Jordbävningen" (länk: EckeCorner)
En av Hans Scheikes kvinnor berättar om den förföljelse de utstått.

Skönlitteratur

Allmänna länkar: Mitradates

LOB "Excelsior", "Biblia", "Exitus"
Vem som helst kan sitta på krogen och dra låga skämt eller säga tarvligheter om kändisar. Väldigt få publicerar böcker med sådant men det gör LOB. LOBs storhet är hans låghet. Han verkar sakna, eller kunna ignorera, en inre kvalitetskontroll. I hans böcker blandas bra med dåligt, väl uttänkt med slarvigt genomfört och roligt med helt enkelt inte kul.
LOB sparkar gärna på de som ligger. Han angriper Cyndee Peters för att hon är fet (hon kan använda en bild på en svart skinnfåtölj som legitimation), Sven Nylander för att han missade OS-finalen på 400 m. häck i Seoul 1988 (han tillbringade natten innan i en bastu på en bögklubb) och danskar för att de pratar grötigt. Andra favoritoffer är Hagge Geigert, Wilhelm Agrell, steklar, invandrare och, framförallt, kvinnor. Några kapitelrubriker i 'Excelsior': "Kvinnan är en sång; sjungen av en sinnessjuk masochist!", "Det finns bara två sorters kvinnor - horor och mödrar" och "Humor är bara en brist på kvinnlighet".
'Excelsior' och 'Exitus' är uppbyggda på samma sätt. Varje kapitel är uppdelat i små korta självständiga stycken, mellan en och tjugo rader. 'Biblia' har samma ram handling som 'Decamerone'. Tio personer har flytt undan pesten och fördriver nu tio dagar med att varje dag berätta varsin historia, alltså totalt 100 korta historier.
Relaterade länkar:Kulturförlaget LOB

Johannes Nilsson "Recension" Nyhet 021101
"Recension" är en livsstilsguide för (unga) personer som inte vill starta en karriär eller göra något med sitt liv. Istället för karriären kan de tjäna sina pengar på okvalificerade lågbetalda jobb och koncentrera sin energi på att testa så många droger som möjligt, precis som Johannes Nilsson gjort.
Boken är uppbyggd av korta stycken (från tio rader till tjugo sidor) om olika teman ordnade i bokstavsordning. Några återkommande teman är droger Nilsson använt (alkohol, amfetamin, cannabis, ecstasy, efedrin, heroin, kodein, kokain, LSD, morfin, opium, psilocybin, rohypnol och television), platser han bott på (fem st.), frisyrer han haft (sex st.) och fester han gått på (13 st.).
Personligen tycker jag att de längre styckena i boken är bäst (t.ex. "Epilog", en dagbok från en Indienresa) . Nilsson får mer tid på sig och måste inte hitta en lustig formulering eller klatschig poäng för att motivera stycket. Nilsson skriver på ett mycket läsvärt sätt och är ibland väldigt rolig (t.ex. i "Pundare", om en droghallucination).
Relaterade länkar:Shipperke, Lystring

Nikanor Teratologen "Äldreomsorgen i Övre Kågedalen", "Förensligandet i det egentliga Västerbotten"
'Äldreomsorgen i Övre Kågedalen' är, enligt förordet, inte skriven av Teratologen. Texten har anförtrotts honom av en vän som hittat den bland tillhörigheterna hos en liten pojke han slagit ihjäl. Texten beskriver pojkens ('Pyret') uppväxt med sin morfar ('Morfar') i Hebbershålet, i Övre Kågedalen, i Västerbotten.
Boken är en sällsam läsning. Den är skriven på grov dialekt och efter varje kapitel finns ord och personförklaringar som är nödvändiga för förståelsen. De många intressanta och bisarra referenserna är en stor del av bokens charm. Om man äger, eller ens känner till, någon av de böcker Morfar hänvisar till kan man känna sig stolt (i mitt fall hade jag bara Guillon & Le Bonniec "En bok om självmord - motiven, tekniken").
'Äldreomsorgen...' har en mytisk kvalite men är också mycket rolig. I boken vimlar det av nazister, seriemördare, satanister och filosofer och nästan alla har de varit Morfars elever eller älskare. Morfar är övertygad homosexuell och skulle aldrig vilja komma nära en kvinna (utom för att slå henne med ett basebollträ).
Det finns säkert de som blir upprörda av 'Äldreomsorgen...'. Morfar är antisemit och övertygad om ariernas överlägsenhet. Det finns mycket våld i boken och Morfar och Pyret slaktar folk när lusten faller på. I Morfars uppfostringsmetoder ingår sexuella övergrepp som en naturlig del.
Språket är mycket grovt. Så här låter det när Morfar och vännen Hilding minns tillbaka till när de våldtog Kvarn-Olle: 'Vi satte på han en tyrolerhatt, bara därför att, locka fram ett skratt, glamma morfar. -Sen skålla vi kuken hans i en balja me kokande sirap. Hilding hångla me han å bet av han tungan mitt i en igelkyss, visst minns du dä? Mmhm, sa Hilding förstrött å kräktes upp en meter av sin tunntarm. Han bubbla blod å tryckte tillbaka tarmen ner i svalget. -Han fick en avslagen flaskhals i arslet, å sen knulla vi han i ögona tills han dog, berättade morpappa'.
'Förensligandet i det egentliga Västerbotten' är uppföljaren till 'Äldreomsorgen i Övre Kågedalen'. Spontant verkar det inte vara en så bra ide. Mycket att förlora men lite att vinna.
Relaterade länkar: Vertigo förlag.

Andra titlar:
Sune Andersson "Anfallet mot Sverige" (länk: Contra)
En Stasi-agent inom skattemyndigheterna banar väg för den sovjetiska invasionen av Sverige.
Andrew Vachss "Flood", "Strega", "Hard Candy", "Blossom", "Sacrifice", "Sheila" (länk: Andrew Vachss)
Hårdkokta deckare med fixering vid sexbrott mot barn.

TV


Göran Everdahl "Tvål!"
'Tvål!' är skriven av en man som älskar det han skriver om. Everdahl fick sitt eldprov när tillbringade en vecka på hotell i New York med att se åtta 'daytime soaps' per dag.
Den här boken innehåller allt man kan önska sig av en bok om tvåloperor. Såpans historia, från dess tid på radio i USA (såpan 'Guiding Light' började på radio 1937 och finns fortfarande), via genombrottet för engelska såpor i Sverige ('Arvingarna' 1972) till inhemska produktioner ('Lösa förbindelser' 1984, 'Varuhuset' 1987-89).
I boken analyseras skillnader och likheter mellan såpor från olika länder. Den amerikanska i sin typiska överklassmiljö, den engelska i ful arbetarmiljö och den australiensiska i soliga medelklassidyll. Everdahl menar att den svenska såpan kännetecknas av att den har allt det ovanstående, som en demografisk provkarta.
'Tvål!' ägnar dock mest utrymme åt de saker som är mest speciella med tvåloperor: handlingen och karaktärerna. Den dåliga, motsägelsefulla och ofta bisarra handlingen är väl det de flesta först tänker på rörande såpor och det andra är kanske de fullständigt verklighetsfrämmande rollpersonerna. I boken ger Everdahl gott om exempel ur såpor och gör flera analyser.
En av de bästa sakerna med 'Tvål!' är dess illustrationer. I boken finns mängder med foton av mer eller mindre kända såpa-skådespelare och gott om tillfällen att tänka tillbaks på program man sett. Everdahl har också valt att ta med många 'vid-caps' från flera minnesvärda scener.

Susan Sackett "Prime-Time Hits"
Detta är en bok för dig som verkligen tycker om amerikansk TV. Här finns inte några obskyra komedier från 60-talet (typ 'My Mother the Car'), knäppa barnprogram från 70-talet (typ 'Lancelot Link, Secret Chimp') eller dåliga 'action'-serier från 80-talet (typ 'Manimal'). Istället behandlar boken det bästa amerikansk TV har att erbjuda, i form av de mest sedda serierna.
Boken presenterar alla TV-serier som varit rankade bland de tio mest sedda i USA, enligt 'Nielsen ratings', under åren 1950-92. Här finns artiklar om de program som vi alla älskar: ALF (rankad tia säsongen 87-88), The Wonder Years (tia 87-88, åtta 89-90), Mork & Mindy (trea 78-79) och Laverne & Shirley (fyra säsonger på listan, etta 77-78, 78-79) . Här finns de största komediserierna: Cheers (åtta säsonger på listan), The Cosby Show (också åtta säsonger) och M*A*S*H (nio säsonger på listan), och här finns också de största såporna: Falcon Crest (tre säsonger), Dynasty (fyra säsonger) och Dallas (sju säsonger på listan).
På listorna finns också en del överraskningar. A Different World (Cosby-'spinoff' med Lisa Bonet) var bland de fyra mest sedda programmen i USA från 1987 till 1991 och The A-Team låg på listan i tre säsonger. Även bland programmen som aldrig hamnade bland de tio främsta på listan finns en del oväntade namn: The Brady Bunch, Gilligan's Island, Mission: Impossible och The Man From U.N.C.L.E. Här finns kort sagt nästan allt för den TV-intresserade.
Relaterade länkar: Inside Trek.

Andra titlar:
Everett Grant Jarvis "Final Curtain" (länk: Find A Grave)
Listor över var berömda film- och TV-stjärnor ligger begravda.
Margaret Rönnberg "Moralbilder"
Balanserat om våld på TV och andra uppblossande moralpaniker.
Olle Sjögren "Inte riktigt lagom?"
Om vådsfilmer och filmcensur.

UFO

Allmänna länkar: Saucer Smear

Håkan Blomqvist "UFO - i myt och verklighet"
Detta är en bok inte så mycket om UFO:n som om människor och grupper i UFO-världen. Blomqvist har kapitel i boken om välkända UFO-experter som Allen Hynek och Jacques Vallee och även om C.G. Jung som skrev en bok om UFO:n som myter. Han tar också upp några viktiga personer i den svenska UFO-rörelsen som Edith Nicolaisen, som bl.a. grundade bokförlaget Parthenon, och K Gösta Rehn.
Men Blomqvist intresserar sig mer för personer i utkanterna av UFO-fenomenet. Han skriver om de klassiska amerikanska kontaktmännen från 50-talet George Adamski och Howard Menger och om deras nutida 'kollega' Whitley Strieber. Även en av de stora inom 'New age'-rörelsen, Benjamin Creme, får ett kapitel.
Blomqvist oroar sig över de tendenser till antisemitism och fascism han ser hos flera UFO-troende grupper. Blomqvist var under flera år knuten till Intergalaktiska Federationen ledd av den svenske kontaktmannen Sten Lindgren. Senare hjälpte han Lars Adelskogh (som idag ger ut tidningen Nexus) att bygga upp Institutet för hylozoiska studier. Blomqvist lämnade Institutet 1986 eftersom han ansåg att det stod för fascistoida och antisemitiska ideer.
I boken spårar Blomqvist hur dessa tankar kommit in i UFO-världen bl.a. från new age rörelsen och teosofin. Blomqvist ger också fler exempel på antisemitiska och nazistiska kopplingar i UFO-världen som t.ex. hos George Hunt Williamson.
'UFO - i myt och verklighet' är en bra introduktion till UFO-världen, framförallt om man är intresserad av de mer udda personer och grupper som finns där.
Relaterade länkar: Håkans personliga hemsida.

Courtney Brown "Cosmic Voyage", "Cosmic Explorers" Uppdaterad 021101
Det är inte så många som har hört talas om Courtney Brown och det är konstigt. Brown har nämligen gjort den mest betydelsefulla upptäckten någonsin. En vetenskaplig metod för att ta reda på allting, få svar på alla frågor: Scientific Remote Viewing (SRV).
Hur fungerar den, kanske du frågar? Enkelt. Först måste du träna meditation en massa och gå på kurser. Sen när du är färdigutbildad sitter du hemma vid ditt skrivbord. En vän är med som 'monitor'. Ni bestämmer vilka frågor du vill ha svar på. 'Monitorn' ger varje fråga ett nummer okänt för dig. Sen ger 'monitorn' dig ett nummer, du mediterar över det och sen bär det iväg. Du transporteras till en lämplig plats och får där svar på din fråga. Observera att metoden fungerar även på icke-konkreta frågor, dina svar blir då mer symboliska. Hemligheten i hela metoden, det man lär sig på kurserna, är att inte tänka.
Vad använder Brown metoden till? Han är sociolog, så han studerar de två utomjordiska civilisationerna på jorden: 'greys' och marsianer. Dessutom är Brown personlig vän med Jesus och jordens representant till 'The Federation', det interplanetariska FN. Mycket rakt och enkelt skriven, mycket underhållande bok.
Relaterade länkar: Farsight Institute.

Sune Hjorth "Fantastiska resor med UFO" (med Ante Jonsson), "Den dolda sanningen om UFO!", "Mästarens lära och liv" (övers.), "Rymdmänniskor på jorden!"
Sune Hjorth är säkert Sveriges mest kända personlighet inom UFO-området och det är inte utan anledning. Hjorth har ideer långt utanför den vanliga ufologin, om politik och religion.
I 'Fantastiska resor med UFO' beskriver Ante Jonsson sina upplevelser med rymdmänniskorna och dessa kommenteras av Hjorth. Jonsson förs ombord på rymdfarkoster av utomjordingar flera gånger och får senare följa med dessa till deras hemplanet. Där tas han om hand av en kvinna som har ägnat 30 år åt att studera honom, som sitt 'fria val' i skolan (utomjordingarna lever mer än 300 år). Hon har också saker han tappat bort i sitt liv, en gammal fotboll han använt och en cykel han trodde blivit stulen. Jonsson får också flera tillfällen att bada naken med henne. Utomjordingarna undervisar Jonsson om många saker: om faran för kärnvapenkrig, om miljöförstöring, om samhällsuppbyggnad och ekonomi.
I 'Den dolda sanningen om UFO!' finns inte Jonsson med utan Hjorth litar till andra källor. Här finns konspirationsteorier (CIA), bebodda planeter i solsystemet (George Adamski), forntida besök från utomjordingar (Erich von Däniken), Mu (James Churchward) och bibeltolkningar.
I 'Rymdmänniskor på jorden!' har Hjorth hittat en ny kunskapskälla: Eduard Meier. Meier har valts att sprida sanningen om det pågående kriget mellan utomjordingar på jorden. På ena sidan de goda plejadierna och på andra sidande onda utomjordingarna med deras hantlangare, den judiska 'sionistiska frimurarmaffian'. Den onda sidans främsta vapen är de 'falska kultreligiösa troslärorna', främst kristendomen. Kristendomen är nämligen en förfalskning av Jesu (som egentligen hette Immanuel) lära. För att övertyga Meier fick han resa tillbaks i tiden och träffa Immanuel. Jehova var en tidigare ledare för de onda utomjordingarna på jorden. Fram till den 27/12 1976 var ledaren Kamagol II.
Relaterade länkar: Läs artikel om Sune Hjorth.

Jacques Vallee "Messengers of Deception" Nyhet 021101
"Messengers of Deception" är ett försök att förklara vad som ligger bakom UFO-observationer och närkontakter med utomjordingar om de inte är besök från andra världar. Boken är från 1979 och känns tyvärr lite daterad idag. Vallee fruktar att det kan finnas en hemlig plan för att skapa en folkrörelse ur kontaktkulturen. Den skulle sen kunna användas som ett verktyg för sociala förändringar, kanske av ett obehagligt slag. Det är en oro som kanske inte är så lätt att ta på allvar idag.
Men boken är fortfarande intressant. Vallee undersöker trosuppfattningarna hos olika kontaktpersoner och sekter, t.ex. "Human Individual Metamorphosis", idag mest känd som "Heaven's Gate", och Urantiaboken. Han undersöker också förbindelserna mellan UFOn, New Age och det okulta, bl.a. i olika Melchizedekgrupper.

Andra titlar:
Patrick Huyghe "The Field Guide to Extraterrestrials"
Hjälp att klassificera utomjordingar i fyra huvudklasser och totalt 49 delklasser.
Rauni-Lena Luukanen "Det finns ingen död", "Sändebud från stjärnorna", "Vem är jag?", "Universums barn"
Om UFOn, uppblandat med new age och lite konspirationsteorier.

Tidningar  
Adoremus in Aeternum Nyhet 021101
Sveriges enda sant katolska tidning. Adoremus kämpar mot den modernisering och anti-krsistendom som dominerar den katolska kyrkan efter det andra Vatikankonciliet (mässor på svenska, samtal med andra religioner o.s.v.). Kämpar också för att bevara det svenska, nu senast genom att uppmana sina läsare till att rösta på Nationaldemokraterna i valet 2002.
Hemsida: Adoremus in Aeternum
Book Happy
Ett bok-fanzine utgett av Donna Kossy. Handlar om alla former av konstiga böcker av de slag man kan hitta billigt på Myrorna eller i antikvariats femkronors lådor. Dålig skönlitteratur, äcklig alternativ medicin och otroliga självbiografier. Även en del UFO och konspirationsmaterial. Innehåller både artiklar om dåliga böcker och utdrag ur dessa böcker.
Hemsida: Book Happy
Contra
Det bästa med Contra är att den har en mycket tydlig politisk profil och att denna profil skiljer sig avsevärt från nästa alla andra inom svensk massmedia. Contra har en konservativ grundton liknande den man kan hitta hos amerikanska republikaner. Tack vare detta förmår tidningen att hitta nya infallsvinklar till både inhemska och utländska nyheter. Liberaler och socialister med högt blodtryck bör dock vara försiktiga.
Hemsida: Contra
Flammor Nyhet 021101
En uppenbarelsegrundad nyhetstidning. Många notiser som illustrerar Satans arbete för en ny världsordning.
Hemsida: Flammor
Flashback
Idag kanske mest känd som hemsida och e-nyhetsbrev men också en papperstidning. Mycket läsvärd och spretig om sådant som skulle kunna kallas för 'underground'.
Hemsida: Flashback
Fortean Times
Den bästa tidningen om alla sorters underliga saker. Alltid intressant, läsvärd, pålitlig och med en mycket bred spridning på sitt material. De senaste tre numren (mars-maj 2000) innehåller bl.a. artiklar om Jack Parsons (raketforskare och magiker), sjöormar, Waco, de rörliga kistorna på Barbados och The Process (amerikansk sekt). FT har också mycket bra bokrecensioner.
Hemsida: Fortean Times
Genesis Nyhet 021101
En tidskrift för svenska kreationister. Kämpar mot den evolutionsläran och den materialism som följer i dess spår. Har också andra artiklar om bokstavlig bibeltolkning.
Hemsida: Genesis
Lobster
Ett engelskt nyhetsbrev om konspirationer, eller parapolitik som redaktören Robin Ramsay föredrar att säga. Mycket seriös, kanske på gränsen till tråkig. Lobster har också en klar övervikt av artiklar om interna brittiska frågor.
Hemsida: Lobster
Nexus Uppdaterad 021101
Den svenska utgåvan av den australiensiska tidningen. Till vissa delar en konspirationstidning men tyvärr med väldigt mycket New Age och alternativmedicin. Tidningens innehåll påverkas mycket av chefredaktören Lars Adelskoghs intressen och har innehållit artikelserier av honom om bl.a. Bilderberggruppen, den nya världsordningens nätverk, hylozoik och Robert A. Monroe. Nexus har också publicerat artiklar av Juri Lina om frimureriet och av Henning Witte om Estonia.
Ges inte längre ut.
Hemsida: Nexus (Australien)
PALME-Nytt
Sven Aners nyhetsbrev om Palmemordet. Påminner väldigt mycket om hans böcker. Här kan man följa hans (i bland framgångsrika) kamp mot diverse myndigheter för att få ut handlingar som på olika sätt berör Palmemordet. Man får också ta del av de brev han skickar till olika personer för att väcka intresse för mordet på Palme.
Hemsida: PALME-Nytt
Seriechock
Om du är intresserad av serier, fansines eller (i första hand amerikansk eller svensk) alternativkultur så kan du nästan inte få en bättre vägvisare än Fredrik Jonsson.
Hemsida: Seriechock
Steamshovel Press
Den bästa och mest läsvärda konspirationstidning jag sett. Steamshovel Press lyckas med den svåra balansgången mellan att vara underhållande och trovärdig. Redaktören Kenn Thomas har också ett intresse för litteratur och senaste numret (#17) innehåller tidigare opublicerade intervjuer med William Burroughs, Allen Ginsberg och Timothy Leary. Tidningen har en mycket läsvärd insändarsida.
Hemsida: Steamshovel Press
Svartvitt med Expo
Expo har alltså återuppstått men inte som egen tidning utan tilllsammans med den 'unga mångkulturella tidskriften' Svartvitt. Expo är fortfarande en mycket bra tidning för den som intresserar sig för nazism, rasism och annan intolerans, inom och utom Sverige. Den intensiva närbevakningen av svenska högerextremister i form av 'Kalendariet' är dock borta. I stället verkar varje nummer ha ett tema, i det senaste (nr. 1 2000) Österrike.
Hemsida: Expo
UFO-aktuellt
Ett bra sätt att hålla sig informerad om vad som händer i UFO-världen. I 'Press spegeln' sammanfattas vad som skrivits i svensk press om UFOn och liknande och i 'Utblick' rapporteras vad utländska UFO-tidningar skrivit om. Tidningen har också då och då någon intressant artikel.
Hemsida: UFO-Sverige

Om du vet var jag kan köpa någon av dessa böcker så hör av dig till mig.
Anders Lindberg & Per Rudberg "Ebbe Carlsson-affären"
Sune Lyxell "Rädda Sverige från EG(EU)"
Leif G W Persson "Brottstycken"
Michael Rosquist "Spionage i Sverige"
Pierre Schori "Dokument inifrån"
Lars Tingström "Finns rättvisan?"

Tack till Anders Björkman och Sebastian Jensen Grundberg för hjälpen.

Om du är intresserad av att köpa någon av dessa böcker, eller andra likartade, föreslår jag att du vänder dig till:
Feral House
Atomic Books
Loompanics
Bokus
Om du inte kan få tag på någon av böckerna jag rekommenderar så skriv ett brev så kan jag berätta hur jag fick tag på mitt exemplar.

Om du har frågor eller kommentarer skicka gärna ett brev.
Senast ändrad: 030604

7 kommentarer:

 1. En FULL MEDLEM AV ILLUMINATI, så FORTSÄTT OM DU VILL ATT gå MED nu är Mr john från USA
  Jag är glad idag eftersom är nu en framgångsrik man av Illuminati, jag har lärt av varit en av Illuminati medlemmen så att jag blir förmögen för livet och min familj
  kommer att vara för evigt rik. Jag få kopplat av en man som hette Johnson som introducera mig till denna agent som har en framgångsrik påverkan med denna ockultist Illuminati, så tog han mig att gå med laget till deras riktiga kraftfulla mannen i USA som var chef för alla Illuminati medlem att hjälpa hans kusin på som hör till medlemskapet. Allt på grund av honom han gjorde verkligen allt för mig, och nu är så glad att bli Illuminati medlem, jag nu rika och förmögna. Tacka din DR john för ert stöd. Illuminati är en stor och mäktig innebär att få populär i livet vill du dina föräldrar att vara stolt över dig, min email illuminatibranchafrica.society@gmail.com, han kommer att hjälpa dig att vara rik? telefonnummer är +2349051442139 om du vill göra dig själv att vara populär i världen koppling stor Illuminati han vi hjälpa dig att komma vad du vill komma i livet här är riktigt

  SvaraRadera
 2. Hälsningar från den stora stora mästaren! INGÅR ATT DU KOMMER EN MEDLEM PÅ DEN STORA ILLUMINATI, VI VÄLKOMMAR DIG. Var del av något lönsamt och speciellt (VÄLKOMMEN TILL ILLUMINATIENS VÄRLD). Är du en politiker, ingenjör, doktor, underhållare, MOD EL, grader / student eller du har det för att utöka din verksamhet för att bli bra. Det är också viktigt att veta att för att bli medlem, och tjäna summan av $ 100.000 som illuminati medlemslön per månad. Vänligen vara en del av dessa GOLDEN "MÖJLIGHET" Den stora illuminatiorganisationen gör dig rik och berömd i världen, den kommer att dra dig ut från gräsroten och ta dig till en högre höjd där du längtat efter att vara tillsammans och vi ska regera världen med den stora och mäktiga kraften i Illuminati, långt liv och välstånd här på jorden med evigt liv och jubel. INBOX MITT NU OM DU ÄR TILL E-MAIL (adamsruben320@gmail.com) intresserad !! ....... kontakta agenten för mer information att gå med nr +2349035226409 eller ringa in

  SvaraRadera
 3. Gå med i den stora Illuminati och avsluta allt lidande i ditt liv. få vad du vill, inklusive god hälsa genom Illuminati.
  Är du affärsman eller kvinna, artister, politiker e.t.c gå med i Illuminati och uppnå allt ditt önskemål om hjärtat.
  rikedom, makt, berömmelse ... ska vara din ...
  whatsapp; +2349021191491
  e-post; illuminatitemple977@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Gå med i den stora Illuminati och avsluta allt lidande i ditt liv. få vad du vill, inklusive god hälsa genom Illuminati.
  Är du affärsman eller kvinna, artister, politiker e.t.c gå med i Illuminati och uppnå allt ditt önskemål om hjärtat.
  rikedom, makt, berömmelse ... ska vara din ...
  whatsapp; +2349021191491
  e-post; illuminatitemple977@gmail.com

  SvaraRadera
 5. JOIN THE ILLUMINATI666 BROTHERHOOD?!!!
  contact us on +2348035692248 or illumnatib53@gmail.com
  Are you a business man, or woman,are you a pastor
  or an artist,, do you want to be famous or you want
  to be rich or powerful, it is better you become a
  member of Illuminati and make your dream come
  true . this is the chance for you now to become a
  member of the temple KINGDOM and get what you
  seek from us.if you are ready to become a member
  of Illuminati and realize your dream then-: whatsapp
  us or email
  illumnatib53@gmail.com
  fill in the following as well-:
  NAME....................
  NEXT OF KIN...................
  ADDRESS.................
  MARITAL STATUS.............
  COUNTRY.........
  STATE..................
  OCCUPATION................
  MOBILE LINE............
  A NEW MEMBER WILL GIVEN THE SUM OF
  120MILLION DOLLARS, A CAR AND A HOUSE IN ANY
  PART OF THE WORLD. NOTE: WE ARE NOT FORCING
  ANYBODY FOR THIS. IF YOU ARE NOT INTERESTED
  PLEASE DON'T APPLY  SvaraRadera
 6. JOIN THE ILLUMINATI666 BROTHERHOOD?!!!
  contact us on +2348035692248 or illumnatib53@gmail.com
  Are you a business man, or woman,are you a pastor
  or an artist,, do you want to be famous or you want
  to be rich or powerful, it is better you become a
  member of Illuminati and make your dream come
  true . this is the chance for you now to become a
  member of the temple KINGDOM and get what you
  seek from us.if you are ready to become a member
  of Illuminati and realize your dream then-: whatsapp
  us or email
  illumnatib53@gmail.com
  fill in the following as well-:
  NAME....................
  NEXT OF KIN...................
  ADDRESS.................
  MARITAL STATUS.............
  COUNTRY.........
  STATE..................
  OCCUPATION................
  MOBILE LINE............
  A NEW MEMBER WILL GIVEN THE SUM OF
  120MILLION DOLLARS, A CAR AND A HOUSE IN ANY
  PART OF THE WORLD. NOTE: WE ARE NOT FORCING
  ANYBODY FOR THIS. IF YOU ARE NOT INTERESTED
  PLEASE DON'T APPLY  SvaraRadera
 7. DEN STORA BROTHERHOODEN.
  Vill du vara medlem i Illuminati som ett broderskap som kommer att göra dig rik och berömd i världen och ha makt att styra människor på höjd i världen. Är du en affärsman eller kvinna, konstnär, politisk, musiker, Student, fotbollsspelare etc. vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet, gå med i Illuminati brödraskapskulten idag och få omedelbar mängd. En miljon dollar ($ 1 000 000) på en vecka och en gratis home.any där du väljer att bo i denna värld och får också 1 000 000 US-dollar per månad som lön
  Förmåner till nya medlemmar som går med i ILLUMINATI.
  1. Ett kontantbelopp på USD 20.000.000 USD
  2. En ny slank dröm CAR värderad till USD $ 300,000 USD
  3.A Dream House köps i landet efter eget val
  4. En månad semester (fullt betald) till din dröm turist destination.
  5. Ett år Golfmedlemskapspaket
  6.A V.I.P-behandling i alla flygplatser i världen
  7.A total livsstil förändring
  8.Access till Bohemian Grove
  9.Monterad betalning av $ 1.000.000 USD till ditt bankkonto varje månad som medlem
  10.On månad bokad möte med topp 5 världsledare och topp 5 kändisar i världen.
  Om du är intresserad av att gå med i Storbrödraskapets illuminati, kontakta oss på whatsapp +16316048088.

  SvaraRadera