tisdag 18 september 2018

Gula partiet i årets val

Efter ovanligt lång väntan har det slutgiltiga valresultatet för riksdagsvalet 2018 kommit från Valmyndigheten. Det mest spektakulära resultat i årets val står nog Gula partiet för.

Gula partiet har beställt tryckta valsedlar från Valmyndigheten, kanske uppmuntrade av 2014 års val då de som nytt parti fick 35 röster. Den minsta beställning som kan göras är på 1000 stycken valsedlar för en kostnad på 797 kronor.
Av dessa minst 1000 beställda valsedlar användes alltså bara en i själva valet. Partiet hade bara beställt valsedlar för valkretsen Malmö och det var också i Malmö den enda rösten på partiet föll. Utan att hota valhemligheten kanske man kan gissa att det var Gula partiets starke man Stefan Bader som la den rösten.

På bilden ovan kan vi också notera att Karl Festin i Östersund och Marijn Janssen i Kinda har samtyckt till kandidatur för Gula partiet. Det är inte de enda parti dessa båda kan tänka sig att representera i riksdagen. De har samtyckt till kandidatur till minst 58 andra partier i årets val.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar