fredag 13 januari 2017

Vi är ledsna att Trump vann

Som jag tidigare konstaterat var många alternativa röster i sociala medier glada över att Donald Trump vann det US-amerikanska presidentvalet. Men naturligtvis finns det även intressanta röster i bloggosfären som är ledsna över utgången i valet. Här samlas några av dessa.

Vissa är ledsna för att de tror att Trump personligen är olämplig som president.
Samma deprimerande, håglösa och hopplösa känsla hade jag när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen för några år sedan (2010). Det kändes, och känns, som om det går utför med Sverige och nu verkar det som om det går utför med hela världen. Stackars, stackars barn som föds in i den här alltmer absurda, aggressiva, kalla och inhumana mans-världen. Stackars, stackars kvinnor, barn, homosexuella och etniska minoriteter i Trump-land. (NoBoyToy)
Han sexofredar kvinnor, han är vidrig och ful.
Han är rasist och har valt in en nazist och ultrakonservativ idiot också på dom viktigaste poster. Nepotism på högsta nivå och barnen lär väl också få viktiga poster. Han vill bygga upp en amerikansk ”Kungafamilj”. (SquareEye)
Det nya är att vi har fått en hatmånglare och patologisk lögnare som aldrig håller ord. Den sortens psykopat i vita huset. Jisses. Och vi hör i Sverige hur hans agerande och person försvaras i en allt grövre retorik. Varje kritisk röst mot Trump hänvisas till etablissemanget och man har inte kunskap, intelligens eller vilja att inse vilket svart etablissemang som ligger bakom Trump. (NewsVoice)

 Andra är speciellt bedrövade för att de tror att Demokraterna skulle ha vunnit valet om de haft Bernie Sanders som kandidat.
1. Den mest politiska och "rationella" är denna. Om Bernie Sanders hade varit Demokraternas kandidat hade med all säkerhet Trump inte vunnit. Det är endast en vänsterpolitik som kan stoppa reaktionära monster som Trump.
2. Om männen inte hade haft rösträtt hade inte heller Trump vunnit. Det är uppenbarligen så att suffragetterna vid förra sekelskiftet inte gick tillräckligt långt. De nöjde sig med att kräva kvinnlig rösträtt. De borde ha gått vidare och krävt ett avskaffande av den manliga rösträtten. (Erik Rodenborg)
Om Bernie Sanders hade valts som demokraternas presidentkandidat så skulle han antagligen ha vunnit den största amerikanska valsegern sedan Ronald Reagan. Inte för att Sanders är något politiskt geni – för det är han sannerligen inte – utan bara för att han inte är korrupt och tog upp de frågor han tog upp. Donald Trump är inte heller något politiskt geni, men i slutändan så vann han på att tala till en döende (ofta i bokstavlig mening) vit arbetarklass som lämnats vind för våg och som ingen annan ens låtsades bry sig om. Trots allting – trots sig själv! – så kunde denna skojare och kasinomiljardär vinna över ett system som enades i sina försök att förgöra honom. (Malcom Kyeyune)
 Vissa oroar sig över att freden i Sverige nu är i fara.
Trump kommer att försöka genomföra en rad fascistiska åtgärder, var så säkra. Det kommer att kännas en hel del Putin över honom. Han kommer att inskränka mediers frihet, bland annat genom att försöka införa mkt hårdare förtalslagar.Han kommer att godkänna Rysslands olagliga annektering av Krim. Han kommer att ställa omöjliga betalningskrav på många Natoländer. Han kommer att lyfta sanktionerna mot Ryssland. Han kommer att liera sig med Putin i all utrikespolitik. Och Putin kommer inte ens att invänta de lyfta sanktionerna innan han invaderar Baltikum. Hotet mot Sverige har inte varit större i modern tid. Hotet mot Gotland är konkret. Jag har alltid varit pacifist, under större delen av mitt liv praktiskt taget velat lägga ner försvaret – nu är jag nog för en snabb upprustning. (Kjell Häglund)
 Som vi såg tidigare menar en del att Trump var Guds kandidat men denna åsikt delas inte av alla.
JAG SOM HAR DENNA BLOGG MENAR ATT TRUMP INTE ÄR EN KRISTEN UTAN EN NWO-ELITE-PUPPET-LIER.
DET FINNS MASSOR MED BEVIS OCH TECKEN PÅ ATT TRUMP INTE ÄR ATT LITA PÅ - INTE MINST OM MAN SER TILL HANS FÖRHÅLLANDE TILL ISRAEL - VÄRLDSHÄRSKARNA.
OCH - KAN MAN GÖRA SATANSTECKEN (SE OVAN) OCH VARA EN KRISTEN!? (Alert Sweden)
Ingen kan bli president i USA om den inte kallar sig kristen och om den inte är positivt inställd till Israel och till sionismen. Trump påstås ha blivit kristen under sommaren (mycket lägligt!, men gör trots detta satanstecken se länkar nedan) efter att ha varit i kontakt med olika amerikanska pastorer samtidigt som han hyllar Israel och sionismen liksom Israels sionister (sionistregering) hyllar honom.
Egentligen borde det räcka med denna information för att väcka människor i allmänhet och kristna i synnerhet samt de som är nationellt sinnade av vilka många tycks vara bedövade eller totalt vilseledda då de verkar tro att saker och ting kommer att förändras till det bättre med Trump bara för att han vill införa en ny invandrings och klimat politik. (Experimentlandet)
 Låt oss börja med ett passande bibelord:
1 Kor 15:52: ”In a moment , in the twinkling of an eye , at the last TRUMP: for the trumpet shall sound , and the dead shall be raised incorruptible , and we shall be changed.” King James Bible
Skämt åsido, men kanske Donald Trump ändå på sätt och vis är ett tidstecken. Jag har ofta och länge pekat på att Bibeln tydligt visar att det skall ske ett stort avfall i kristenheten före det att Antikrist framträder och att Jesus sedan återkommer. Valet av Trump till president i USA tycker jag är ett led i kristenhetens fortsatta avfall; valet av honom är ett resultat av detta avfall. (Bibelfokus)
Andra kommentatorer har koncentrerat sig på helt andra saker.
Jackie Kennedy, Betty Ford, Rosalyn Carter, Michelle Obama – and now this!! Time to wake up America – this is the First Lady you just voted to represent your country……(Klarvaken)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar