tisdag 10 januari 2017

Religionskrig i Sverige

Ett framtida Sverige präglat av religiösa motsättningar mellan nyanlända muslimer och en kristen ursprungsbefolkning är en mardröm som hemsöker många i Sverige idag. Men för vissa är ett sådant religionskrig redan en verklighet sedan tusen år, de asa-troende svenskarnas tappra försvarskamp mot invaderande kristna sörlänningar. Ett av de tydligaste tecknen på denna konflikt i dagens Sverige är naturligtvis halmbocken i Gävle, och dess årliga nerbränning.

Att Gävlebocken verkligen är en symbol för asa-tro i Sverige är de troende helt på det klara med:
Gävlebocken – denna hedniska symbol för vår Asatrogna Jul och Tors Bockar – har kommit tillbaka till sin hemstad igen – för 50:e året i följd. (Hedniska Tankar)
Förra årets bock invigdes med en förhoppning om Gudarnas beskydd:
Må Tor bevara Gävlebocken!
Bockarnas herre, Midgårdsormens fiende, Meiles broder, Sivs make och Odens son Tor må  bevara och bevaka Gävlebocken! (Ideell Kulturkamp)
 Även på den andra sidan förstår man betydelsen:
Julbocken i Gävle har brunnit i år igen - bara timmar efter invigningen. Så är det med den verklige Djävulen - hans tid är kort! Julbocken är en symbol på Djävulen. (Apg29)
Även i Gävle finns moståndet mot bocken:
Jag sörjer inte julbocken. Den är en symbol för ondska och avgudadyrkan. Bocken har alltid symboliserat ondskan. Julen har ingenting med Jesus Kristus att göra. Den är en hednisk tradition med rötter i de romerska saturnalierna (dyrkande av solguden) samt de asatroendes ceremonier innan kristendomen nådde Norden. (Arbetarbladet)
Och efter att ha blivit nedbränd så skall bocken återuppstå:

Gävlebocken ska återuppstå!

Liksom Tors bockar kan återuppstå då de dödats, ska nu Gävlebocken återuppstå! Lokes andliga avkomma får inte segra! (Ideell Kulturkamp)
Men Gävleborna ger inte upp. Trots allt det tråkiga, som hände förra natten – många människor har uttalat sin avsky för bockbrännaren – så lovar Gävle Kommun och Bock-kommittén att Gävlebocken absolut kommer tillbaka – likt Särimner -och kanske redan i år. Redan till Lucia kan han återuppstå, efter en folkomröstning i Sociala Media. (Hedniska Tankar)

Men återigen verkar vite Krist och hans styrkor segra:

Lillbocken som sattes upp efter att Gävlebocken eldades upp i Gävle har nu blivit nermejad av en stadsjeep.

Det får symbolisera att Djävulen i bibeln har blivit krossad av Jesus fötter! (Apg29)
Efter detta kan man ju spekulera i vilka som ligger bakom dåden mot julbockarna:
Det är statsmakten som bränner ner vårt kulturarv, som bränner ner bocken i Gävle. Det är samma vidriga helvetes pack nu som då (1975) när man beslutade att Sverige skulle bli multikulturalistiskt. Samma slags slödder, även om personerna har bytt plats med de äldre kräken som idag är för gamla att sitta i riksdagiset och fatta svenskfientliga beslut.
Hur vet jag det?
Elementärt, käre Watson! Det är bara att dra slutsatser efter beteendet.
Hur svårt är det att skydda julbocken från vandalism? Överallt i Sverige har det funnits övervakningskameror i varuhus och på parkeringsplatser, som registrerar allt som sker. Det hade varit en enkel match att omringa bocken med övervakningskameror som filmar från alla håll och riktningar. Dessutom kan man låta väktare bevaka platsen dygnet runt. (Demokratbloggen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar