måndag 4 november 2013

SD ville utreda dubbla medborgarskap men hyllar politiker med utländsk flagga på väggen

För ett år sedan väckte det viss uppståndelse när det blev känt att Sverigedemokraterna bett riksdagens utredningstjänst kartlägga "vilka ledamöter som har dubbelt medborgarskap" (DN). Detta försvarades av SD med hänvisning till att det är en fråga om ledamöterna lojalitet:
Detta föranleder naturligtvis frågor kring dessa personers egentliga lojalitet. Svenska folket förutsätter självklart att de kandidater som finns att rösta på till Sveriges riksdag har sin lojalitet enkom till det svenska folket. Trots det finns det mig veterligen ingen kandidat som deklarerar sitt eller sina eventuella alternativa medborgarskap under sin kandidatur. (SD)
Därför blev jag lite förvånad över att se en SD-politiker hylla en norsk politiker (Fremskrittspartiets Siv Jensen) för att denne på sitt tjänsterum haft både en byst med ett utländskt statsöverhuvud samt ett främmande lands flagga:
Det har sagts att partiledaren Siv Jensen, som blev finansminister i den nya koalitionsregeringen, ej endast haft en byst av Ronald Reagan utan även Israels flagga på sitt tjänsterum. (Tommy Hansson)
Kommer det inget förslag från SD om en kartläggning även av detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar