torsdag 24 februari 2011

Den underbara familjen Kanin

Två barnbokstips för alla åldrar är Jonna Björnstjernas böcker om den underbara familjen Kanin. Hittills finns det två titlar i serien: "Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen" (hos Bokus) och "Sagan om den underbara familjen Kanin och fru Skräck" (hos Bokus).

I böckerna utsätts olika medlemmar av den underbara familjen för varelser från den fruktansvärde delen av skogen. Björnstjerna använder flera klassiska grepp från skräckgenren på ett sätt som kan uppskattas både av en vuxen och av en tvååring. I den första boken är scenen när lillebror försöker hålla sig vaken för att slippa drömma om monstret som kommer närmare och närmare en klassiker. Faktum är att böckerna är så tydliga skräckpastischer att man kan förvänta sig uppföljare som "Sagan om den underbara familjen Kanin och Dracula" och "Sagan om den underbara familjen Kanin och Varulven". Björnstjerna illustrerar böckerna i en Hans Arnold-inspirerad stil, med många morbida detaljer, som passar innehållet bra.

Högt rekommenderade av både mig och barn på fem respektive två år.

Enligt uppgift från författaren kommer i vår både en samling med de tre första böckerna (hos Adlibris och Bokus) och en ny bok "Djupsjöns hemlighet" (hos Adlibris och Bokus) ut.

2 kommentarer:

  1. Bra tips på uppföljare där! Kan också meddela att Godistrollet har kommit ut sen denna post skrevs, och att en fjärde bok kommer i vår i samband med att de första tre ges ut igen.

    Tack för en trevlig recension!

    Jonna Björnstjerna

    SvaraRadera
  2. Att Godistrollet kommit ut har vi inte missat. Roligt att höra att det kommer fler böcker.

    SvaraRadera