fredag 21 januari 2011

Mohamed Omar

Eftersom jag bestämt mig för att organisera mitt blogg-läsande med hjälp av ett verktyg så har jag ramlat över en del intressanta inlägg som jag gärna vill tipsa om. På Mohamed Omars blogg finns en lång och mycket läsvärd artikel om den svenske målaren och islamisten Ivan Aguéli. Att Aguéli konverterade till islam kände jag till men jag har aldrig intresserat mig för det. Artikeln är dock späckad med referenser till sådant som intresserar mig: René Guénon, Swedenborg, teosofi och så vidare. En annan artikel inleds med
I mitten av 90-talet hade jag privilegiet att presenteras för en äldre herre vid namn Tage Lindbom. Vi befann oss i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm hos en gemensam bekant – Jonas De Geer.

Både Lindbom och De Geer har funnits på min radar länge.

Från Omars blogg går jag vidare till hans förlag Islamiska förlaget. Här återfinns ännu fler bekanta. Förlaget verkar ha gett ut/sälja fyra böcker. Två av dessa av Ahmed Rami (känd från Radio Islam). Och listat under Författare på hemsidan återfinns också Lars Adelskogh (som jag skrivit om förut), även om han bara verkar ha bidragit med ett efterord till Omars egen bok. Jag kommer säkert få anledning att återkomma till Mohamed Omar i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Intressant blogg. Ställer mig frågande till titeln; är den ironisk eller vad menas? Är du bekant med "jag vill vara farlig" - begreppet?

    SvaraRadera
  2. Tack.

    Jo, jag är bekant med JVVF. Har själv en ganska stabil bakgrund inom området (här recenserar jag din "Recension": http://medlem.spray.se/uddasverige/bocker.html) även om jag nog menar att jag till viss del växt ifrån det.

    Bloggen skulle nog kanske egentligen heta "Efter JVVF" och tjäna som exempel på vad som händer med en arg ung man som skaffar jobb, familj och radhus.

    SvaraRadera