onsdag 30 januari 2019

Mer gamla udda boktips

Mer gamla udda boktips från januari 2004 enligt filnamnet.

Gene Gregorits & Lydia Lunch  (ed.) "Sex and Guts 4"

En tidning i bokformat (278 sidor) utgiven av Gene Gregorits och hans fru Lydia Lunch.
"Sex and Guts" (i alla fall det här numret) innehåller huvudsakligen intervjuer gjorda av Gregorits och/eller Lunch (sammanlagt 29 stycken). De intevjuade är författare, filmskapare och musiker, i detta nummer t.ex. John Waters, Jello Biafra, Jim Goad, Lloyd Kaufman, Asia Argento och J.G. Thirwell. Tidningen avrundas med en del korta artiklar och några utdrag ur böcker. Intervjuerna är oftast bra (i alla fall om man har något intresse för offret) och innehållsrika. 

Patrick Neighley & Kereth Cowe-Spigai "Anarchy for the masses"

Med undertiteln "The Disinformation guide to The Invisibles" består denna bok mest av material samlat från hemsidan http://www.barbelith.com . Detta material är huvudsakligen fotnötter, intervjuer och kommentarer. Boken är uppdelad i kapitel, ett för varje nummer av tidningen. Varje kapitel innehåller en resume av numret, förklarande/kommenterande fotnötter till innehållet och intervjuer med den artist som arbetat med numret. Dessutom kommenterar de båda författarna varje nummer. På slutet finns en lång (30 sidor) intervju med Grant Morrison. För den som läst The Invisibles är boken en trevlig läsning och en påminnelse om att man borde läsa om serien. För den som inte läst The Invisibles ska man naturligtvis börja med att göra det.

Nikanor Teratologen "Förensligandet i det egentliga Västerbotten"

Jag blev väldigt förvånade när jag i efterhand såg att "Förensligandet..." faktiskt är kortare än "Äldreomsorgen...". Mitt huvudintryck av boken är att den inte är lika väl genomarbetad som föregångaren, att det är för mycket dödkött och inte tillräckligt "tajt" skrivet. Jag har vid flera tillfällen tagit upp "Äldreomsorgen..." och börjat läsa i på måfå, men det kommer jag nog inte göra med uppföljaren.

David Kerekes & David Slater "Critical Vision"

En samling artiklar från tidiga nummer av tidningen Headpress (ca. 1992). Jag får intrycket att dessa inte åldrats helt med välbehag.

"Timeless" 

Franskt fanzine med fransk och engelsk text. Bilder av Trevor Brown, texter av Peter Sotos m.m.

     

             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar