lördag 6 oktober 2018

Den förfalskade världen

Måndagen 24 september 2018 var det världspremiär för Jüri Linas nya film ”Den förfalskade världen”. Den film han talade om redan 2012 när jag hörde honom föreläsa. Filmen visades på stor duk i en riktig biosalong inför sammanlagt 100 åskådare.

Premiären skedde på hemlig plats i Stockholm.

Filmen behandlar en mängd olika ämnen. Vi får bland annat lära oss att barn behandlades illa på barnhem i Sovjet under Stalins tid, om hur Kalifornien blev en del av USA och om det återkommande påståendet att sex miljoner judar har dödats.

Jüri Lina berättar filmen.

I filmen berättas också om hur vissa vill förfalska sanningen om djurs intelligens, vad chemtrails egentligen är och generalissimo Francos kamp mot frimurarna i Spanien skildras.

I Stockholm är duvorna så intelligenta att de tar tunnelbanan istället för att flyga.

Ett annat ämne som tas upp är lögnen att människor ska ha besökt månen. Att påstådda bilder från dessa resor är falska bevisas av nytagna fotografier från en obemannad farkost där jorden ser mycket mindre ut.

Jorden sedd från månen.

I filmen berättas också om vita slavar och judiska slavägare i USA. ”Den förfalskade världen” är en dokumentärfilm med figurativa inslag som här då svarta och vita fåglar, en fyr och det allseende ögat symboliserar övergrepp på vita kvinnliga slavar utförda av svarta slavar.

Att människor idag inte vill se sanningen utan hellre dansar i sina säckar skildras i ”Den förfalskade världen”.

Harlekin är en klassisk sanningssägare som förekommer flera gånger i filmen men idag flyr människor undan sanningen, så Harlekin tvinga jaga dem. 

Jüri Lina avslutade med att berätta att han hade tänkt att detta skulle bli hans sista film men under arbetet med dem har han kommit över spännande uppgifter om ett fruktansvärt dåd begått av Churchill och engelsmännen 1942 så det måste bli en film till.

1 kommentar: