onsdag 11 maj 2011

Början till slutet för moderaterna

I ett inlägg om Anders Borg förra året (här) så gjorde jag en (mycket) kort analys av vad som kommer att få De Nya Moderaterna på fall. Upplägget var klassiskt: framgång, hybris, fall. Moderaternas kommundagar i helgen gav ytterligare stöd till min tes. De "gamla" moderater som motvilligt accepterat Reinfeldts förnyelse av den moderata retoriken för att få ta del av de framgångar den gett, tror nu att det är den egentliga moderata politiken som blivit populär och kräver därför åter igen det systemskifte som moderaterna brukade stå för.

Allra bäst uttrycks det nog av den unge riksdagsledamoten Fredrik Schulte från Täby. Han konstaterar (i radio) att jobbskatteavdrag i och för sig är bra eftersom de som arbetar får det bättre men att det stora problemet i Sverige idag ju är att personer som inte arbetar har det för bra. Just denna tro: att den breda allmänheten i Sverige oroas av att arbetslösa, sjuka och pensionärer har det för bra är det som kommer att sänka moderaterna och därmed Alliansen i nästa val.

2 kommentarer:

  1. Försvann ditt senaste inlägg, om Kungen och den hemliga regeringen? Är det Världsnaturfonden som dragit i trådarna?

    SvaraRadera
  2. Just det, så måste det vara. WWF har genom påtryckningar fått Google att ta bort inlägget. Nu verkar det vara tillbaka men akta, man kan aldrig veta om det skett några osynliga förändringar...

    SvaraRadera