fredag 27 augusti 2021

Marja Henrohn och den konstigaste boken

Ibland frågar folk vilken som är den konstigaste bok jag äger. Då brukar jag svara "Steg för steg hur skenrättegången i Palme-målet avslöjades samt buggning och vapenhandel" av Marja Henrohn. Boken gavs ut av henne själv via sitt bolag Marja Henrohn Psykologkonsult AB 1990.

Så här inleder författaren själv boken:

Kort personlig bakgrund 

Jag är till yrket psykolog och har ägnat mig åt många områden. T.ex. klinisk psykoterapeutisk verksamhet på svenska och engelska, undervisning och handledning. 

Jag har varit i 35 länder och mitt intresse för människor, andra kulturer, fred och miljö  går så långt tillbaka i tiden som till "barnsben". 

Jag föddes samma år som andra världskriget bröt ut. Min far var mycket aktiv vad gäller att deltaga i att rädda norska judar över till Sverige. Dock utan att själv vara av judiskt ursprung.

Mycket lite är känt om Marja Henrohn men här följer vad jag lyckats ta reda på.

Marja föddes som Marja Karlström 1939. Hon fick efternamnet Henrohn genom giftermål med en Roland Henrohn 1961. Paret fick en son 1963.

Den 3 januari 1986, klockan 17.30, var Marja inblandad i en olycka på motorvägen vid avfarten till Saltsjöbaden. Olyckan orsakades av en stor gul bil. Händelsen hade en sådan betydelse för henne att hon i slutet av februari samma år annonserade i flera tidningar efter vittnen till händelsen. I boken beskrivs olyckan som ett MORDFÖRSÖK. Detta var alltså några dagar innan Olof Palme mördades. Ett sammanträffande? Kanske. 

I december 1990 gav Henrohn ut "Steg för steg hur skenrättegången i Palme-målet avslöjades samt buggning och vapenhandel". Hon annonserade om boken i flera tidningar. 

Skenrättegången: Mina analyser samt fördjupningsanalyser av bl.a. FÖRHÖR som har legat till grund för den friande domen i Hovrätten i PALMEMÅLET mot den mordåtalade CHRISTER PETTERSSON.    

Vapenhandel: Krutmålet, Övriga Vapenaffärer, Boforsaffärer samt Iran-Contras-skandalen.

Förhandsinformation: om att Vapenhandel skulle komma att ingå i denna bok har lett till att den Svenska Vapenexporten har minskat med 57% under de senaste under de senaste sju månaderna.

Analyserna är gjorda utifrån FILOSOFISK LOGIK. Varför de är Obestridliga och inte går att ifrågasätta.

Marja Henrohn Psykolog Internationell Freds-, Säkerhets- och Miljörådgivare.
Företaget Marja Henrohn Psykologkonsult AB likviderades 1994.   

Ett möjligt möte med Marja Henrohn beskrivs i följande blogginlägg

På min gamla hemsida skrev jag följande om "Steg för steg hur skenrättegången i Palme-målet avslöjades samt buggning och vapenhandel":
Henrohn börjar sitt förord med en programförklaring: "STUDIEN är resultat av TOLKNING och ANALYS utifrån FILOSOFISK LOGIK". "INGEN av SLUTLEDNINGARNA = BEVISEN KAN därför BETVIVLAS ELLER IFRÅGASÄTTAS". Det Henrohn analyserar är tidningsartiklar och tv-program om Palmemordet. Med sin filosofiska logik kan hon hitta många motsägelser i dessa. Den slutledning hon drar är att Christer Pettersson är oskyldig till mordet på Palme. Det var också hennes analyser som fick Hovrätten att frikänna Pettersson.

I boken passar Henrohn också på att klara upp Ebbe Carlsson-affären, Bofors-affären och Iran-Contras-skandalen. Henrohn är en viktig person i freds- och säkerhetsarbetet i världen. Det är om hennes arbete Ingvar Carlsson i en debattartikel i Dagens Nyheter 1990 skriver "Avspänningen mellan supermakterna och omvälvningarna ute i Europa har väckt starka förhoppningar om framtiden". Henrohn planerar att skriva en "bakom kulisserna"-bok om sitt arbete.

Naturligtvis har hennes arbete medfört faror. Ända sedan Europeiska Säkerhetskonferensen kontaktade henne 1985 har hennes liv förvandlats till ett "MARDRÖMSLIKT HELVETE" av SÄPO och CIA och hon har t.o.m. utsatts för mordförsök. Henrohn kommer för detta att kräva 25 miljoner av staten.

Ett referat av bokens innehåll finns här.

1 kommentar:

  1. Blev nyfiken på namnet Henrohn. Verkar exotiskt, men kommer från en smålänning från Tannåker som ursprungligen hette Jonsson. Namnet verkar taget på 1910-talet. Möjligen kan det vara en omstuvning av hustruns flicknamn: Norén.

    SvaraRadera