onsdag 21 februari 2018

"En oväntad vändning" av Claes Hedberg

1992 träffar gruvingenjören Bo Hall en kvinna i baren på en finlandsfärjan som berättar för honom att hon sett en man hon kände igen på Sveavägen strax innan mordet på Olof Palme. Den mannen var Anti Avsan, vid den tiden polis, sedermera riksdagsman för Moderaterna.

Några år senare besöker discjockeyn Claes Hedberg ett behandlingshem för kriminella och träffar innehavaren Conny Larsson som berättar för honom att det inte är Christer Pettersson utan Larssons tidigare patient Lennart som dödat Olof Palme.

2011 ringer Claes till radioprogrammet "Ring P1" och uppmanar svenska folket att inte ge upp angående en lösning på Palmemordet. Dagen efter ringer Bo till Claes och kontakten är upprättad.

Tillsammans lär sig Claes och Bo allt om mordet på Olof Palme. De läser alla böcker som skrivits, de träffar andra privatutredare, de kontaktar vittnen, poliser och åklagare inom Palmeutredningen. Vid flera tillfällen försöker de kontakta Leif GW Persson (bland annat via Jonas Hallberg) för att lösa mordet. Till slut sammanfattar de allt de kommit fram till i boken "En oväntad vändning".

På ett sätt som vi känner igen berättar de om sina svårigheter i kontakten med Palmeutredningen. Hedberg berättar om sin besvikelse med den utredande personalen:
Jag har sett kriminalkommissarie Beck, Morse, Lindley och Wallander, för att nämna några, på TV. Dessa poliser visar lyhördhet och nyfikenhet när de utreder. De studerar sin omgivning, lockar fram bevis, ställer relevanta frågor och iakttar människor och miljöer.
Som exempel på denna nyfikenhet kan man ta Hedberg själv som hittar ett viktigt vittne i stolen bredvid sig på ett flyg till Gran Canaria 2011, som sett en bil med mörka rutor i centrala Stockholm innan mordet.
 
När Hedberg vid ett tillfälle får syn på länspolimästare Carin Götblad på ett tåg tar han genast kontakt med henne för att förmedla information om Lennart men det rinner ut i sanden. I november 2013 märker Hedberg att sms:en i hans telefon är i oordning, den håller på och hackas. Han ringer direkt till riksåklagare Kerstin Skarp men hon ringer inte tillbaka. Vid ett annat tillfälle blir Claes fotograferad på en restaurang i Göteborg. Han meddelar detta till utredare i Palmeutredningen men de säger sig inte kunna göra något.

Men även andra i närheten av fallet beter sig underligt: under ett möte 2012 kommer Bo och Claes på att de ska göra ett oanmält besök hemma hos ett vittne i utredningen. Hon håller på och målar om sin lägenhet och vill inte prata om mordet. När Claes besöker Ulf Lingärdes änka berättar hon att prästen på hans begravning bett människor att lämna familjen i fred.

Vid ett tillfälle varnar en utredare Hedberg för att bli rättshaverist. Han kan inte ha mer fel, som Hedberg själv säger
jag är nog en person med rättspatos. Jag har höga ideal och står upp för det jag tycker är viktigt.
Hedberg och Hall blir övertygade om att det finns en konspiration, en mörkläggning, kring mordet på Olof Palme. Men kanske finns det personer inne i konspirationen som försöker få sanningen känd? På Olof Palmes dödsbevis är hans adress felaktigt angiven. Är detta en signal från obducent Milan Valverius om att han tvingats underteckna ett dödsbevis som han inte stod för?

Efter att ha gått igenom alla fakta om mordet har Hedberg och Hall funnit att det bara finns en förklaring som stämmer med alla kända fakta: Olof Palme mördades inte på Sveavägen i Stockholm 1986. Han är inte ens död. På grund av skandalerna kring Harvard-affären och risken att hans insjuknande i AIDS skulle bli allmänt känd, bestämde sig Olof Palme helt enkelt för att gå i pension som statsminister.

Här följer en kort sammanfattning av den enda möjliga logiska och tydliga förklaring till hur "mordet på Olof Palme" gick till:

Olof och Lisbet Palme lämnar biografen Grand och promenerar hemåt längs Sveavägen. Utanför Skandia-huset (svenska Stay Behinds-högkvarter) byter de äkta Olof och Lisbet Palme plats med Olof Palme kopia 1 och Lisbet Palme kopia 1. Vid Dekorima står en "mördare" beredd och avlossar en startpistol mot Olof Palme kopia 1 som faller ihop på marken.  Lisbet Palme kopia 1 spelar chockad och hindrar samtidigt omkringstående från att upptäcka att Olof Palme kopia 1 faktiskt lever. "Mördaren" springer uppför Tunnelgatan. Hans Holmér med chaufför rullar sakta förbi "mordplatsen" för att se att allt fungerat.

Samtidigt anländer ambulans 912 med Olof Palme kopia 2 och Lisbet Palme kopia 2 till Sabbatsbergs sjukhus. De äkta Olof och Lisbet Palme förs genom Skandia-huset till en väntande bil med mörka rutor och åker med den för att hämta upp ambassadör Carl Lidbom. Strax därefter lämnar den äkta Lisbet Palme bilen och hämtas upp av en polisbil.

Nu anländer ambulans 951 till "mordplatsen" och hämtar upp Olof Palme kopia 1 och Lisbet Palme kopia 1 och dessa försvinner ur historien. På Sabbatsberg byts nu Lisbet Palme kopia 2 ut mot den äkta Lisbet Palme samtidigt som Olof Palme kopia 2  byts ut mot Olof Palme kopia 3, en redan avliden person. Lisbet Palme kopia 2 lämnar sjukhuset och hämtas senare upp av Hans Holmér som skjutsar henne till Sundbyberg. Den äkta Olof Palme och Carl Lidbom skjutsas till Borlänge där de hämtas med ett franskt regeringsplan och flygs till Frankrike.   

7 kommentarer:

 1. Det är nog OP4 som är den avgörande pusselbiten är, gömd under en gravsten i Sigtuna sedan 1918 ... eller om det var OP5? Knepigt fall!

  SvaraRadera
 2. Vila i frid Christer. Det är synd att du blev berömd för detta och inte hur du var som människa. https://wordsbychristine.com/wp/var-christer-pettersson-skyldig/

  SvaraRadera
 3. Var finns boken att köpa!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till exempel på Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789175271569/en-ovantad-vandning-den-hittills-dolda-sanningen-om-det-som-kallas-mordet-pa-palme/

   Radera
 4. En fantastisk historia som jag nyligen fått upp ögonen för... har det framkommit några ytterligare bevis för teorins sannolikhet under det år som förflutit från bloggens skrivande feb. 2018 fram tills idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag vet så har inget nytt framkommit. Claes har varit på en väldig medieoffensiv och fått mycket uppmärksamhet men jag har inte sett att han presenterat något nytt.
   Som sanningssägare var han tvungen att lämna Facebook pga. hot.

   Radera
  2. OK... jag har beställt boken, eftersom detta verkar vara den mest begripliga teorin om Palme"mordet" som jag någonsin hört talas om...

   Radera