fredag 23 augusti 2013

Från prickskytt till frikyrkopastor

Snart hoppas jag uppdatera bloggen med några tips på böcker jag har läst i sommar men i väntan på detta kommer här ett tips på en bok jag inte läst, Henrick Rangsjö "Medaljens baksida" (hos Bokus och Adlibris):

Som stolt medlem av den amerikanska marinkårens elitenhet var Noah Aronson dess bäste prickskytt. Han utförde precisionsuppdrag långt bakom fiendens linjer. Ett uppdrag i Irak gick snett, han tillfångatogs och fritogs igen, men insatsen kostade honom livet. Efter en dramatisk och mirakulös omvändelse till Gud återvände Noah till livet med ett uppdrag från Jesus Kristus; att flytta med familjen till Sverige och tjäna som pastor i en frikyrkoförsamling i Göteborg. En kallelse som snart skulle visa sig vara den tuffaste och svåraste utmaning han någonsin tagit sig an…
Amerikansk elitsoldat dör, återupplivas, blir frikyrkopastor i Göteborg, hans svåraste utmaning. Att inte jag tänkte ut denna intrig först. Köpes från Semnos förlag.

4 kommentarer:

 1. ”Som stolt medlem av den amerikanska marinkårens elitenhet var Noah Aronson dess bäste prickskytt. Han utförde precisionsuppdrag långt bakom fiendens linjer. Ett uppdrag i Irak gick snett, han tillfångatogs och fritogs igen, men insatsen kostade honom livet.”

  Så långt skulle det kunna vara vilken C-actionthriller som helst. Det är ju de därpå följande två meningarna som får en att spotta ut kaffet över skärmen.

  Säkert kul att ha läst boken, men tror inte det är värt att kämpa sig igenom 668 modiga sidor.

  Man kan för övrigt följa arbetet med romanen på denna blogg. Du kommer att finna bloggens layout bekant.

  SvaraRadera
 2. Jag blir lite nyfiken på den miljö författaren kommer i från om han anser att det är tuffare och svårare att vara frikyrkopastor i Göteborg än att vara amerikansk elitsoldat i Irak.

  SvaraRadera
 3. I många fall kan det vara det. Skillnaden är att du kan dö i Irak, i Göteborg är det inte självklart, plus att en beväpnad fiende kan man nedgöra. Det är svårare och tuffare att möta en församlingsmedlem som tror sig ha rätt och ibland har det, men som behöver timing och lära sig sociala koder...

  SvaraRadera
 4. Nja, jag tror faktiskt att du kommer att överraskas om du plöjer igenom boken. Det finns en massa bra saker som tas upp i boken och om man förstår ironin i boken så blir det stundom en road läsaning. Men sen beror det nog på vad du gillar att läsa...

  SvaraRadera