tisdag 5 mars 2013

Gissa parti

Några citat ur handlingarna för distriktårskonferensen hos ett svenskt politiskt ungdomsförbund 2013. En motionär föreslår att man ska demokratisera medlemstidningen Rödluvan:

Motion 3: Demokratisera Rödluvan
Idag utses ansvarig för Rödluvan av distriktstyrelsen. Denna motion föreslår att det istället ska vara upp till distriktsårskonferensen att välja ansvarig för Rödluvan. Detta främst av två skäl. Det första är att Rödluvan idag är av sådan betydelse för distriktet att det är lämpligt ur en demokratisk aspekt att beslutet om ansvarig överlämnas till distriktårskonferensen.
 Distriktsstyrelsens svar:

 ”Rödluvans” främsta uppgift är att skola de breda massorna inom distriktet och lyfta deras medvetenhet mot den ständiga kampen mellan den produktionsägande klassen och arbetarklassen.
[D]et är distriktsstyrelsen uppgift att lyfta och förvandla den spontana kampen till en medveten och organiserad kamp för revolution. Precis som Sovjetunionens kommunistiska parti stärktes under Josef Stalin, precis som Kinas kommunistiska parti stärktes under Mao Zedong, kommer vår rörelse att stärkas under den kampvilliga distriktsstyrelsen. Därför anser distriktsstyrelsen att distriktsstyrelsen ska fortsätta utse en ansvarig för ”Rödluvan”.
Gissa nu parti.

4 kommentarer:

 1. What!? Hur har det kunnat bli på detta vis!? Vad är bakgrunden!? Vem är Magnus Thor!?

  SvaraRadera
 2. Ärligt talat, ingen aning. Uppmärksammandet verkar ursprungligen kommit från SDU. Det är ju möjligt att det är en bluff med det är svårt att tro att någon skulle orka genomföra det.

  SvaraRadera
 3. Här http://www.reddit.com/r/sweden/comments/19p3js/gissa_parti_precis_som_sovjetunionens/ finns en viss diskussion där några menar att detta är SSU-humor.

  SvaraRadera
 4. Inte omöjligt att det är ett utslag av humor, illa genomtänkt sådan dock.

  SvaraRadera