torsdag 21 juli 2011

Bokbilder

Inspirerad av en diskussion på Flashback så har jag tagit en del bilder på några av mina böcker. Mest klassiskt "JagVillVaraFarlig"-material: Jim Goad, Trevor Brown, Peter Sotos, Sune Hjorth och annat.

Se mer: Shelfie och Mer bokhylla.

10 kommentarer:

 1. Ah, trevligt! Jag har ju många av de där och hade inte tänkt på att kolla dagens priser. Trevor Brown-böckerna betingar en vacker slant på Amazon. Men det har ju bara en praktisk betydelse för de som inte längre vill vara farliga.

  SvaraRadera
 2. Jo, det är väl inte så att jag tänkte sälja dem men lite roligt är det ju att höra hur svåra de är att få tag på idag.

  SvaraRadera
 3. På tal om udda boktips måste jag fråga om du har läst "Dömd utan rättegång" av Dorothy Andersson. Jüri Lina hänvisar till denna bok i sin bok "Sovjetiskt inflytande i Sverige" för att (surprise surprise) visa att Sverige är en kommunistisk enpartistat där oliktänkande förföljs. Boken ska tydligen handla om en kemilärare (författarens make, om jag fattat det rätt) som avslöjat något för svenska myndigheter misshagligt och därför dömts i riggade rättegångar etc. Jag blev nyfiken och ville kolla upp boken men det visar sig att den inte finns på ett enda bibliotek i Sverige, inte ens på KB. Tydligen är den tryckt på eget förlag i Tyskland eller något åt det hållet. Det låter som något för Udda boktips så därför undrar jag om det är en bok du har läst och kan rekommendera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dorothy Andersson var min Mamma. Hon dog i Augusti 2011. Boken handlar om hur min Pappa (och resten av familjen) blev behandlad av Rätts Staten Sverige. Om du vill läsa boken gå till Nyapolitiken.biz där du kan hitta länken till "Dömd utan rättegång".

   Radera
  2. Jag har laddat ner den. Om länken försvinner från första sidan finns pdf:erna på:

   http://nyapolitiken.biz/sve_politik/domd.pdf

   http://nyapolitiken.biz/sve_politik/introduktion.pdf

   Här är introduktionen:

   Dömd utan rättegång

   Läs om hur den svenska staten och dess hantlangare på 1980- talet, använde statens alla resurser för att slänga en helt vanlig lärarfamilj i fängelse.

   Deras 'brott', var att ha gjort misstaget att ta med en kompanjon, som hade anknytning till svensk försvarsindustri, i deras lilla byggfirma.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Som 16-årig gymnasieelev (för trettio år sen) lånade jag av en slump Juri Linas bok 'Sovjet hotar Sverige' på ett bibliotek i Uddevalla. Vi skulle nämligen skriva uppsats i samhällskunskap. Egentligen begrep jag inte vad boken gick ut på. Men läraren blev som förbytt och förföljde mej och satte ner mina betyg till botten. Jag glömmer aldrig hans ord vid skolstarten: "Hej, jag heter så och så, och jag är socialdemokrat!"

   Radera
 4. Hej Feedback66,

  nej, jag har inte läst "Dömd utan rättegång" men den verkar ju intressant. Kan inte påstå att jag kommer ihåg den heller från när jag läste "Sovjetiskt inflytande" men det var ett tag sedan.

  Dock finns det ju alltid en risk att den rena rättshaveristlitteraturen går över gränsen till det tråkigt oläsbara, det finns ju en hel del exempel på det. Men ur samlarsynpunkt är, för mig, självpublicerad alltid intressant (precis som indragen av förlaget, förbjuden o.s.v.).

  SvaraRadera
 5. Jag har beställt en kopia av boken nu, verkar vara rätt svår att få tag på. Nu har jag fått väldigt höga förväntningar på boken också, även om risken finns, som du nämner, att den är tråkigt oläsbar. Återkommer när jag har läst den.

  SvaraRadera
 6. Återkom gärna med rapport. Jag är alltid nyfiken.

  SvaraRadera