tisdag 21 september 2010

Dags att skippa rasiststämpeln

Jag tror att det är dags att sluta prata om Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti. Det finns så många anledningar till att tycka illa om det partiet att det är dumt att fastna i något som enkelt kan ifrågasättas. Det är sant att SD har en tydlig rasistisk bakgrund och det finns säkert en hel del aktiva och sympatisörer som är rasister men det räcker inte. I Södertälje är partiet tydligen populärt bland kristna irakier med flera personer med den bakgrunden på sina vallistor. SD är inte antisemiter utan tvärtom prosionister. De har nogrannt städat sitt partiprogram på rasistiska åsikter.

Sverigedemokraterna är, enligt egen utsaga, mot det mångkulturella samhället och vilket kraftigt skärpa Sveriges asylpolitik. De är emot integration och för assimilering. Det är illa nog. Det är där striden bör tas. Att debattera för att rasism är dåligt är en för liten diskussion jämfört med att argumentera för varför mångkultur är bra. Dessutom är SD, med stolthet, Sveriges mest konservativa parti och är emot abort, homosexuella, kvinnor och så vidare. SDs "verklighetens folk" är en mer skrämmande än KDs. Alltså finns det gott om skäl att tycka illa om och bekämpa Sverigedemokraternas utan att fastna i en debatt om de verkligen är rasister eller inte.

1 kommentar:

  1. Ja vissa tar till rasiststämpeln så fort argumenten tar slut. Men är man rasist bara för att man vill att Sveriges invandringspolitik ska normaliseras och anpassas efter EU:s norm? Knappast. Det är Sverige som för en onormal invandringspolitik. Sen är det förstås skillnad på att kritisera invandringspolitik och att kritisera invandrarna. Mångkulturen är något som svenska folket pådyvlats uppifrån och alla antas gilla det. Gör man inte det är man onormal eller till och med sjuk. en sån stämpel är av den typ av etikett som fanns i de forna kommunistländerna så fort någon var kritisk till det kommunistiska systemet.

    SvaraRadera