måndag 29 januari 2018

Bechir Rabani är död

Strax innan jul hittades medborgarjournalisten Bechir Rabani oväntat död i sitt hem. Detta har gett upphov till reaktioner från de mest spridda håll, vilket skildras i detta inlägg.

För den som inte vet vem Bechir Rabani var (se här för lite information om Bechir Rabani på Wikipedia) kan kort sägas att han gjorde sig känd genom en del aktioner/Youtube-videor med udden riktad mot etablerade journalister och politiker. Han är även den aktivist som beskrivs i detta program om George Soros utan att nämnas med namn. I vissa kretsar pekades han ut som främlingsfientlig och/eller antisemit. I andra var han en superhjälte.
Bechir avled natten till fredagen i sitt hem – 33 år gammal – och tankarna går förstås till många andra vars död inte intresserar mainstreammedia. För dem var Bechir Rabani ett skadedjur, för oss i sanningsrörelsen var han en superhjälte (källa)
Eller kanske till och med den störste superhjälten.
Du var 33 år när du gick bort. Samma ålder som vår Herre Jesus Kristus konstaterar jag. Jesus är världens förste och störste dissident. Han offrade sig för mänskligheten och dog inte förgäves utan för vår skull, och ditt offer för Sverige skall heller aldrig glömmas. (källa)
På flera olika platser i landet genomfördes manifestationer till Rabanis minne.
Göteborg:
Helsingborg:

Från alla delar av alternativ media strömmade kondoleanser in. NewsVoice:
Vi kan med stor sorg meddela att Bechir Rabani är död.
Bechir var en orädd kämpe som brann för rättvisa och som utan att tveka stod upp för alla de som själva inte kunde, eller vågade. Vi kommer minnas Bechir för hans energi, hans drivkraft och inte minst allt hans arbete.
Vi vet i nuläget inte orsakerna bakom dödsfallet och ryktesspridningen är stor så tills vidare information finns kan vi endast skänka våra tankar och kondoleanser till Bechirs familj och anhöriga i denna svåra tid.
Vila i frid Bechir. Du är en hjälte! Saknaden är och förblir stor. (källa)
Nordiska ungdom:
Pressmeddelande: Nordisk Ungdom arrangerade en minnesstund för Bechir Rabani (källa)
 Vaken:
Vi på Vaken.se skickar Bechirs familj våra djupaste kondoleanser. (källa)
Jag vet inte vilken religion Rabani bekände sig till men tror ändå att han blev lite förvånad om han hamnade i Valhall efter döden.

Även utländska alternativ media kom med beklaganden även om de inte kunde göra det utan spekulationer om dödsorsaken.
A popular Swedish alternative media journalist, Bechir Rabani, has died today under suspicious circumstances, while investigating Robert Aschberg – a Jewish journalist and radical leftist. (källa)
Och att slänga in Soros i rubriken kan nog locka läsare.
An investigative journalist, who went undercover to infiltrate violent leftist groups such as Antifa, has been found dead shortly after he vowed to expose billionaire globalist, George Soros. 33-year-old Bechir Rabani was a hugely popular Swedish independent reporter, well known for his daring exposés. (källa)
Naturligtvis förärades Bechir Rabani med en en egen hashtagg, #viärallabechir.

Bland de få som inte ville uttrycka sorg efter Rabanis bortgång fanns två framträdande SD-politiker.
Bechir Rabani hade inte ens varit död i ett dygn innan Kent och Ted Ekeroth gick till attack mot honom på Facebook. ”För att nyansera bilden av Rabani, som många nu hyllar okritiskt”, skriver Kent Ekeroth när han delar en skärmdump från Expo som hetsar mot Rabani. (källa)
Reaktionerna på Rabanis död var så omfattande att Henrik Johansson från "Inte rasist men..." spekulerade i om de skulle få mer bestående konsekvenser
Får jag sia om framtiden är det just en sån här gnista som har potential att tända krutdurken. (källa)
En tanke som gillas av Nordfront:
Johansson nämner närmast skräckslaget de många hundratusentals visningar Rabanis egna verk samt olika diskussionstrådar om hans frånfälle fått och liknar detta med ”en antisemitisk folkstorm”. Propaganda om judar som en ”allsmäktig grupp med mord i sinnet och världsherravälde som mål” har ”potential att nå hundratusentals svenskar” menar Johansson. (källa)
Naturligtvis har det funnits många spekulationer om hur och varför Rabani dog, dessa speglas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar