måndag 8 april 2013

Ett försvar av den kärleksfulla agan

Jag har börjat läsa Finn Arne Imsens "Kärleksfull aga eller kränkande misshandel?" utgiven av BMC-förlag (2:a upplaga 1998). Den innehåller ett passionerat försvar av aga som uppfostringsmetod: 
Agan är nämligen kategoriskt och för alltid historiskt och profetiskt förankrad i den heliga urkund, som ger oss oförfalskad kunskap om botemedlen mot synd, sjukdom och död, långt bortom alla skammens smygvägar.
Det nuvarande motståndet mot aga är bara en del av en kampanj mot familjen där det legaliserade massmordet i form av aborter är den värsta:
Förintelsens gaskamrar i moderna och modifierade, erkända former har med jämlikhetsromantik, fått sina snillrika efterföljare, rakt in i vår vardag, utan kvalfylld saknad och sorgetårar. Levande varelser aborteras och blir säljbart och eftertraktat transplantationsmaterial på en nyetablerad internationell marknad med preparat och kroppsdelar som handelsvaror.

8 kommentarer:

 1. Jag köpte några böcker från Maranata för ett antal år sedan, bland annat två författade av Finn Arne Imsen; Fortsätt kampen! och Låt dig inte skrämmas av homosexmaffian!. Hans säregna profetiska och teatraliska sätt att skriva är ganska underhållande.

  SvaraRadera
 2. Jag har också "Låt dig inte skrämmas..." och tänkte läsa den här näst. "Teatralisk" var en mycket passande beskrivning av Imsens stil, jag har sällan sett så många "du är precis som Hitler"-utspel som på de första tio sidorna i "Kärleksfull aga".

  Relaterat, tycker jag att det är bra att du håller igång Ibn Abbas-serien på din sida. Att granska religiösa knäppskallar/lustigkurrar känns som en kärnverksamhet som någon måste ta ansvar för.

  SvaraRadera
 3. Tackar. ”Granska” är nog ett för starkt ord. Det handlar nog mer om att samla på absurditeter när man stöter på dem i deras föreläsningar. Brukar lyssna på föreläsningarna på jobbet. De är ganska avkopplande och jag har nog säkert lyssnat i över ett dygn sammanlagt.

  Granskning av olika riktningar inom Islam kan tyvärr bli lite bortglömt ibland men Islamkritik är ju egentligen för viktigt för att lämnas åt Sverigedemokrater.

  SvaraRadera
 4. Har du läst någon av yakidas böcker förresten? Han som verkar besatt av journalisten Monica Antonsson. Var ett tag sedan jag gick in på hans sida för den är så himla obehagligt men verkade som att han hade skrivit ett antal böcker om henne nyligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har väldigt sugen på att köpa något av honom. Konstigare än så blir det knappast i Sverige idag. Men dels tycker jag att det är förvirrande med mängden böcker, dels är de ganska dyra, och till sist är jag lite orolig för att bli indragen i något som kommer att sluta med att folk kommer hem till mig för att leta efter hemliga papper på min vind.

   Jag tror mig dock ha fått någon sorts kläm på hur problemen uppstod. Det var en lista som publicerades i ett gammalt nummer av Flashback (papperstidningen) med namn och adress till folk som begärt att få ut barnporr i samband med någon rättegång. Tydligen har denna lista, kompletterat med ytterligare någon lista med namn, cirkulerat runt till missnöje för de personer som förekommit på dem.

   Att dessutom Ingrid Carlqvist (numer Dispatch International) tydligen förekommer i dessa kretsar gör bara det hela mer intresant...

   Radera
 5. En helt förståelig oro! Är nyfiken på böckerna men skulle aldrig i livet våga beställa något och riskera att den människan fick reda på ens adress! Jo det verkar vara något liknande som ligger bakom härvan. Är ju uppenbart att människan inte har alla hästar i stallet, särskilt om man tittar på de "analysmodeller" han hittat på. Herregud!

  SvaraRadera
 6. Okej, böckerna på yakida var inte billiga. Föredraget verkar dock vara helt gratis: http://yakida.se/seminarium.html

  Allt man behöver ordna är tio åhörare och en lokal.

  SvaraRadera
 7. Av skäl som anges ovan skulle jag vara försiktig med att ordna en sådan föreläsning...

  Det kom ju nyss en dom i ett relaterat misshandelsmål. Om jag förstår det hela rätt så dök Yakida upp hemma hos en av sina nätfiender för att leta efter hemliga papper han trodde hon gömt på sin vind. Han blev med våld avhyst från platsen och polisanmälde för misshandel. Ingen blev fälld.

  Att sätta sig in i denna historia ock skriva en översikt finns fortfarande med på min lista.

  SvaraRadera