tisdag 18 september 2018

Gula partiet i årets val

Efter ovanligt lång väntan har det slutgiltiga valresultatet för riksdagsvalet 2018 kommit från Valmyndigheten. Det mest spektakulära resultat i årets val står nog Gula partiet för.

Gula partiet har beställt tryckta valsedlar från Valmyndigheten, kanske uppmuntrade av 2014 års val då de som nytt parti fick 35 röster. Den minsta beställning som kan göras är på 1000 stycken valsedlar för en kostnad på 797 kronor.
Av dessa minst 1000 beställda valsedlar användes alltså bara en i själva valet. Partiet hade bara beställt valsedlar för valkretsen Malmö och det var också i Malmö den enda rösten på partiet föll. Utan att hota valhemligheten kanske man kan gissa att det var Gula partiets starke man Stefan Bader som la den rösten.

På bilden ovan kan vi också notera att Karl Festin i Östersund och Marijn Janssen i Kinda har samtyckt till kandidatur för Gula partiet. Det är inte de enda parti dessa båda kan tänka sig att representera i riksdagen. De har samtyckt till kandidatur till minst 58 andra partier i årets val.

 


onsdag 12 september 2018

Vad händer efter valfusket?

Om vi nu klarlagt att valfusk förekommit och hur det gått till återstår frågorna om vilka som ligger bakom och vad som händer nu.

Det är klart att man kunde ana oråd när Dan Eliasson blir chef för MSB och Valmyndighetens sida kraschar under rösträkningen.
 
Naturligtvis kan konspiratörerna använda sina krafter för att förfölja de som utreder valfusket.

En del oseriösa personer går nu ut och begär nyval. Men det finns inget som heter så, det heter extraval, vilket bevisas av "Nyval"-sidan på Wikipedia.

Men hur gör vi ett extraval säkert? Vi kanske kan använda BankID så att varje röst säkert kan knytas till en person? Med bank ide hade nog SD största rösterna.

USAs president Donald Trump med flera har lovat att hjälpa till med att få ordningen på detta valfusket bara de får tillgång till bevis för vad som hänt.

Ett alternativ till ett extraval är att vi genomför ett sådant själva på Twitter som visar vad valresultatet borde ha blivit.

Polisanmälningar har tidigare framgångsrikt använts mot Banksystemets bedrägerier och mot Aurora 17 så det borde vara en rimlig åtgärd mot detta valfusk.

Vissa undrar varför Socialdemokraterna skulle valfuska sig till det sämsta valresultatet genom alla tider. Men planen är ju att Annie Lööf ska bli statsminister, precis som Bilderberg har bestämt.

Vi kanske får vänja oss vid en framtid där vi är chippade AI-hybrider?

Annars måste vi nog ta till odemokratiska metoder för att inte bli en islamisk koloni.

Hur gick valfusket till?

Som redan konstaterats tror många människor att det förekommit valfusk i de allmänna valen i Sverige 2018. Men hur gick ett sådant fusk till? Vi samlar några förslag.

Som röstmottagare är det viktigt att man kontrollerar innehållet i alla avgivna röster så att man upptäcka fusk när de skickas vidare.
 
Förtvivlad allmänhet såg hur räknare kasserade valsedlar, bytte ut dem mot egna och sa att de skulle bränna de inte godkända.

Vissa inser att det är svårt att på allvar påverka valresultatet genom aktioner i röstlokalerna. Och visst har kraschen hos Valmyndighetens hemsida med saken att göra?

Men man kanske kan angripa kommunikationen med Valmyndigheten?
Det som saknades i Sverige var några "vithat-hackers" som kunde sätta upp en extra "fire--wall" för att skydda länsstyrelserna och Valmyndigheten från en "man-in-the-middle" attack.

I så fall kanske webbplatsdata kan avslöja något.

Eller så fuskar man i valdatasystemen hos Valmyndigheten.

Hemsidan släcktes för att kunna implementera den software som användes för att fuska fram det felaktiga resultatet.

Så här skulle en sådan felaktig mjukvara fungera

Verkar det krångligt? Tänk dig en äppelmosmaskin.

Vad händer nu efter valfusket?

Förekom det valfusk i valet?

I söndags, 9 september 2018, genomfördes allmänna val i Sverige. Skedde det då omfattande valfusk? Vi hämtar in några rapporter från sociala medier.

Klockan 19.10 (senast) på valdagens kväll kontaktades Regeringen och SVT av en orolig allmänhet som begärde nyval på grund av det omfattande valfusket.

I söndags utsattes Sverige för en SUPER-MEGA skandal.

Nej, vänta förresten, Sverige utsattes för MEGA SUPER MONUMENTALT valfusk.

Det presenterade valresultatet går emot vad mycket skickliga bedömare trott.

Att Socialdemokraterna skulle få 28% verkar omöjligt.

Sverigedemokraterna tappade från över 26% till 17,6% från fredag till söndag.

Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige har bestulits på ca. 1000000 röster.

Det var när resultatet pekade på majoritet för SD och AfS som makten agerade.

Och med övriga partier som F!, AfS, Folkhemmet Sverige, Enhet och NMR är det svårt att förstå att dessa tillsammans skulle få mindre än 2%

Om man ska vara demokratisk så kan man väl rösta om det har förekommit valfusk eller ej.

Men hur gick valfusket till?

fredag 7 september 2018

Så fungerar valannonser på Facebook

Efter skandalen kring Cambridge Analytica och Donald Trumps presidentvalskampanj diskuterades bland annat "mörka annonser" ("dark ads" eller "dark posts"). Detta är sponsrade inlägg på Facebook med mycket smalt (och kanske felaktigt) innehåll riktade till en mycket liten del av Facebooks användare, som därigenom undviker att uppmärksammas och kritiseras offentligt. För att bemöta kritiken har Facebook infört ett antal åtgärder för att öka transparensen i vilka annonser de visar. Detta är en lite guide till hur man använder sig av dessa.

På varje annons ("sponsrat inlägg") som visas på Facebook finns det tre punkter i det övre högra hörnet. Klicka på dessa så får man upp en liten meny.

Väl alternativet "Varför visas det här för mig" för att få upp en ny meny "Om den här Facebook-annonsen".
Klicka på länken "Hantera dina annonsinställningar" för att komma till menyn "Dina annonsinställningar".
 På denna sida har Facebook samlat (en del av?) den information om dig som är tillgänglig för köpare an annonser. Här finns bland annat en sammanställning av "Dina intressen" såsom Facebook uppfattat dem.
Det är nu det roliga börjar. Klicka på ett intresse och du får upp exempel på annonser kopplade till det intresset. I dessa tider ofta politiska annonser. Om du är intresserad av "Polis" så har Malmömoderaterna och Kristdemokraterna i Karlstad betalat för att du ska se deras annonser.
Om du är intresserad av den kristna dagstidningen Dagen så tror Kristdemokraterna att du kan vara intresserad även av dem.
Inga överraskningar så långt. Om du dock har markerat intresse för socialdemokraten Olof Palme så tror Vänsterpartiet att du kanske skulle vara intresserad även av dem.
Att moderaterna är de som helst vill nå Expo-sympatisörer är kanske också lite förvånade. 
Och samma sak får nog sägas om Henrik Schyfferts fans på Facebook, en del kan nog bli förvånade över att moderaterna är mest angelägna om att nå dem.
 

onsdag 5 september 2018

Vittnebörd på internet

Del två av intervjun med  Kjell Henricson från Vittnesbörd TV. Till del ett.

F) Vilka sociala media använder ni? Vilka profiler och projekt?

Jag ( Kjell) måste erkänna att jag inte använder så mkt andra sociala medier. Oskar gör det mer och vi har några grupper på facebook och minds. Bästa sättet att hitta dom är att läsa infon under klippen på youtube kanalen.


F) Varför började ni med sociala media?

Jag hade aldrig använt Youtube innan jag startade kanalen och inte videokameror, redigeringsprogram mm. Så det har varit mkt att lära sig. Det är väl först nu ( 4 år i Oktober) som jag känner att jag har lite mer kunskap om dessa redskap samt Youtube. Men jag skulle ljuga om jag inte erkänner att jag fortfarande har väldigt mkt att lära.

F) Är ni nöjd med hur ni fungerar på sociala media?

Om jag är nöjd med resultatet av 4 års filmande så måste jag nog säga att ju mer jag lär mig, ju mer brister ser jag:). Men dom som valt att följa kanalen tittar oftast klart på hela klippen och det måste ju betyda att dom finner klippen intressanta. Samtidigt är jag alltid väldigt kritisk mot mig själv och försöker hela tiden att hitta på nya program idéer mm. Men det är ju också det som gör det kul. En ständig utmaning till mig själv.

F) Något jag slagits av är hur mycket ni reser i era filmer. Nästan alla inslag är filmade på olika ställen i Sverige och utomlands. Hur fungerar det? Åker ni någonstans speciellt för att göra ett inslag eller reser ni i alla fall och passar på att filma?  

När det gäller resor mm så föröker vi få med så mkt möjligt. Vi betalar allt själva och jag har tyvärr ingen inkomst genom detta. Så vi får försöka att göra avsnitt ihop med andra resor och iblad reser vi bara till platsen för att filma. Om min kanals budget varit större hade jag gjort mkt mer och jag har flera platser och länder som står med på min önskelista och även redan helt klara dokumentärer som är utformade mm . Däremot skulle jag även där vilja ägna all min tid på platsen och landet jag vill filma till filmerna så att kvalité och bevisen blir tydligare mm. Men till det krävs mkt mer resurser och just nu betalar jag allt själv. Men det finns mkt platser, utgrävning och människor som man skulle kunna intervjua och få ut mer bevis av på våra resor.


F) Vilka reaktioner får ni på dina inlägg?

De reaktioner jag fått är mest positiva. Men det finns också många som skriver väldigt elaka och nedvärderande saker. Det bryr jag mig dock inte om för egen del. Jag får en hel del mail från tittare som är väldigt uppmuntrande och positiva och det är fantastiskt roligt att höra hur man fått beröra deras liv på olika sätt.Jag försöker alltid svara på allt så fort jag kan och mailen mm är en av de saker som gör att jag fortfarande gör youtube.

F) Hur ofta och från hur många får ni reaktioner?

jag får ganska ofta reaktioner via mail men antalet gilla, dela och kommentera på klippen direkt ökar också. Jag tycker det är jätte roligt och det ger även nya idéer och tankar på vad jag mer skulle kunna göra för inslag och vad jag skulle kunna göra bättre, vilket jag uppskattar mkt. Allt går att göra bättre:).

F) Har era aktiviteter haft några negativa konsekvenser för er personligen?

Den negativa konsekvensen är väl att det finns människor som gör allt för att vara elaka och negativa. Men som jag skrev ovan så bryr jag mig inte nämnvärt angående detta. Men visst har vissa saker fått negativa konsekvenser för mig och min familj mm.

F) Är det något ni vill förändra/förbättra med ditt sociala medie-användande?

Just nu är jag inne i en utvecklingsfas av kanalen. Därför har det inte kommit upp så mycket nya klipp mm. Känner att det finns mycket som går att göra bättre idag än när jag startade för 4 år sedan. Har lite nya idéer mm, men som inte är färdigutvecklade än. Så visst känner jag att det finns mycket som går att göra bättre och jag ska försöka göra det så bra som möjligt för alla som väljer att följa kanalen mm.


F) Hur fungerade det med boken? Känns det som att det var värt arbetet, blir det fler böcker?

Det känns kul att ämnet blev en bok.

research mm tog 3år men gav både mig och Oskar som jag skrev den med. Väldigt mkt info och fakta mm som vi inte hade innan. Så det roligase har varit att utvecklas och växa själv i kunskap i ämnet mm.  Kunskap är alltid lätt att bära så det var helt klart värt allt slit mm. Sen hoppas vi ju givetvis att vi lyckats dela med oss av den kunskapen i boken.

Jag har alltid tyckt om att lära mig så mkt nya saker som möjligt, så för min del blir det nog mer skriva böcker i framtiden. Men jag har även andra projekt pågång, så vi får se vad tiden och pengarna räcker till:).

F) Något annat projekt du vill säga något om?

När det gäller nya projekt mm vill jag inte säga mer än att jag har flera saker och projekt under utveckling mm. Men att inget är klart för produktion än och vill därför av olika anledningar inte nämna något innan allt är klart.

F) Har ni några tips på bra bloggar eller andra bra saker på internet?

När det gäller andra bra bloggar, kanaler mm skulle jag nog vilja säga att jag tycker att alla som vågar gör det det dom brinner för inte ska ge upp utan fortsätta. Det är just det som gör youtube och sociala medier mm så bra. Alla dom som vågar ta chansen  och kämpar varje dag för sina drömmar.

tisdag 4 september 2018

Bibeln, jättar och flygande tefat

Första delen av intervju med Kjell Henricson från Vittnesbörd TV. Ett inlägg i serien Svenska bloggare.

F) Berätta lite om Vittnesbörd TV.

Vittnesbörd TV tar upp frågor om kristendom och bibeln. Hela tanken är att berätta vad bibeln verkligen säger. Många människor i dagens samhälle vare sig dom tror på Gud eller inte, tror inte längre på bibeln eller historierna i den.

Så tanken är väl att försöka förklara och diskutera saker som många andra undviker att prata om.

F) Ni har ofta pratat om jättar i olika sammanhang. De är ett exempel på något som finns i bibeln, men finns det något annat skäl till att just de dykt upp så ofta?

Just att vi pratat och gjort mkt om jättar beror egentligen på att jag drev ett forum innan youtube. Den kategori som som stack ut snabbt och mkt var just jättar. När vi själva (Oskar och Kjell) började läsa mkt om det och göra efterforskningar mm märkte vi att det fanns massor av historiska  bevis för detta. När vi började läsa i Moseböckerna bland annat, märkte vi att Moses talade om jättar som att alla redan visste att dom fanns och vad dom var. Det gjorde att vi började läsa de böcker Moses måste ha läst mm och insåg att det fanns massor av information om jättar i dom tidiga Judiska skrifterna och eftersom efterfrågan var så stor på forumet beslöt vi oss för att ge så bra svar som möjligt. Att det sedan skulle leda till en youtube serie och en bok hade vi ingen aning om just då. Vi har fortfarande så mkt material som vi inte använt, så vi skulle kunna göra minst en bok till i ämnet. Det är dock inte ett projekt som vi jobbar med nu. Men om intresset finns för vår bok mm så blir det nog en uppföljning i detta ämne.För oss har det också varit ett sätt att bevisa att bibeln är sann. Jättar nämns i nästan alla gamla kulturer mm runt om på jorden. Så bibeln är inte ensam om att nämna dessa varelser.

F) Men forumet du talar om var inriktat på bibliska ämnen och profetitior? De som var engagerade var de det ur ett religiöst perspektiv? Min erfarenhet är att jättar inte är något speciellt vanligt ämne inom kyrkor.

Forumet jag startade var till för alla för att diskutera olika ämnen och inte bara för kristna. Där både troende och icke troende kunde föra en diskussion med varandra. Jag fick tyvärr mkt problem med att olika robotar la upp reklam mm så därför valde jag att lägga ner forumet.

Att det sedan blev just jättar som vi skrev boken om är svårt att förklara med några få ord.

Men boken tar upp det från början och förklarar varför vi skrivit den. Den är även tänkt att kunna ge en förklaring till den som aldrig någosin funderat på ämnet. Vi tar även upp varför ämnet är så otroligt viktigt. Så man kan säga att svaret på din fråga är boken. Därför är det omöjligt för mig att förklara det med några få meningar:)

Att jättar inte är ett vanligt ämne i våra kyrkor mm beror på att dom flesta kristna inte har en aning om ämnet. Därför kändes det ännu viktigare att ge ett svar på det och även förklara varför den kunskapen är viktig för oss stt förstå.

F) En sak som kan förvåna en tittare är att ni ofta pratar om helt obibliska saker: ufon och konspirationsteorier. Är detta en medveten tanke eller finns det något speciellt skäl?

När det gäller ufon och konspirationsteorier. Kan det nog förvånna många. Men vi menar att ufo kan vara nefelims ( barn av jättar och jordiska kvinnor) samt fallna änglar mm. Om man ser det ur det perspektivet så är det inte så obibliskt som många tror. Vi försöker ge en förklaring på ett fenomen som ofta nämns på olika forum på nätet mm ur en biblisk aspekt. Sen finns det mkt konspirationsteorier som vi försöker ge en annan bild av. I det avseendet är vi inte alltid överens, då jag å ( Kjell) gärna vill kunna bevisa allt med historiska, bibliska och teoretiska fakta. Här är det mkt jag inte valt att lägga upp som Oskar lägger ut själv på olika ställen. Jag vill hålla kanalen Jesus centrerad men jag vill heller inte ducka frågor utan försöker att finna förklaringar till saker andra inte vågar ta upp. När vi gör klipp ihop eller inte avgör ofta innehållet då jag kanske kräver lite mer "fakta"  och jag tror det märks i vissa klipp att vi inte är överens. Men det är en av sakerna jag tycker kan vara bra. Att vissa att vi kristna inte alltid är överens om vissa saker och då tror jag det är viktigt att våga diskutera dom. Jag tycker  det är viktigt att vi själva vågar läsa, be och söka svar på våra frågor och tänka själva. Just nu håller jag på att ändra lite på innehållet och jag har blivit hårdare på vad jag lägger upp men mera, då inte bara du eller jag mm har ställt samma fråga. Allt måste gå att ha en tydlig bibelreferens till enligt mig och jag hoppas kunna ändra och göra den biten bättre och tydligare.

Vill bara kommentera lite ang om att du säger vi ofta tar upp obibliska ämnen som ufon och konspirationsteorier. Vi har försökt att svara på frågor vi fått ang detta ur en biblisk aspekt. Vi går in på det i boken men även i flera,youtube klipp. varför vi tror människor tror på detta och andra typer av konspirationsteorier mm. Vi  vågar bara ta en diskussion ang detta som många kristna inte vågar svara på. Vi är absolut inte ensamma om dessa bibliska teorier med fallna änglar mm. I boken tar vi upp detta ingående och vi har skrivit den som en studiebok. Så alla texter och historiska teorier som vi lägger fram går lätt att följa upp och läsa mer ingående om man själv vill fördjupa sig i ämnet. Det är det som är meningen med boken. Att bevisa att bibeln är sann och även ge läsaren en möjlighet att fortsätta fördjupa sig i ämnet.

Om du har några konkreta exempel där vi inte följer bibeln får du gärna skriva de exakta exempel som du tänker på, så svarar jag gärna på dom så gott jag kan.

Boken är mycket tydligt skriven med index, källhänvisningar mm. Det var ett av våra mål, att allt ska vara lätt att läsa och även att se exakt varifrån vi tagit vår info mm.

F) Jag tror vi kan ha ett litet missförstånd angående ordet "obiblisk". Med detta menar jag inte alls saker som går emot bibeln utan snarare saker som ligger utanför ett klassiskt teologiskt perspektiv. Precis som du skriver så uppfattar jag det som att många kristna inte vågar möta dessa frågor ur ett bibliskt perspektiv.

F) Hur stor betydelse har bön och kanske till och med direkta gudomliga tilltal för VittnesbördTV? Upplever du det ni gör som gudomligt inspirerat?

Jag är av uppfattningen att inget ska göras utan bön. Så bön är med i allt jag gör. Både privat eller på youtube. Så Bön och Bibeln anser jag alltid ska vara med i ett kristet liv och jag tror helt klart att det har en direkt betydelse och påverkan på våra liv. Både i det lilla och det stora.

F) Berätta lite om er som ligger bakom.

Jag som driver och startade kanalen är idag 43 år gammal och kände att det fanns och finns ett behov av att våga diskutera olika bibliska och kristna frågor som många undviker. Jag nämde min idé till min vän Oskar som tyckte det var en bra idé och började hjälpa mig som reporter. Vi fick också en möjlighet att bolla olika teorier och texter mm med varandra och ett av resultaten på det blev vår bok: Jättarna i Sverige och bibeln, myt eller sanning.

F) Jag skulle vilja fråga lite om din/er relation till kyrkan. Är ni aktiva en församling, har det arbetet någon koppling till kanalen?

När det gäller kyrkan så är jag aktiv i barn och ungdomsarbete mm i min församling. Oskar är också aktiv i sin församling. Men hela tanken med vittnesbörd TV är att kanalen ska vara till för alla kristna och människor som är intresserade av kristendom mm och inte samfundsbunden. Därför har jag hela tiden varit tydliga med att vittnesbörd TV inte handlar om samfund utan om att vi alla är syskon i Kristus. Min förhoppning är att alla ska känna sig välkommna.

Del två.