måndag 12 november 2018

David Icke i Stockholm

På utsatt tid, efter en lite video om ett fredsprojekt i Jerusalem där människor sjunger tillsammans, träder David Icke ut  på scenen inför cirka 400 förväntansfulla åhörare. Han börjar med att anknyta till första gången han talade i Stockholm i början av 90-talet. Jag såg honom föreläsa även då. Då var han en mycket kontroversiell person vars föreläsning var som en skenande berg-och-dalbana med djärva kast, oväntade fakta och högre och högre hastighet ända in i mål. Denna gång, inte så mycket.

David Icke på Folkets Hus i Stockholm.
Köer vid ingången till föreläsningen.

Icke är fortfarande kontroversiell. Platsen för föreläsningen (Folkets hus i Stockholm) hölls hemlig för besökarna till samma dag för att inte riskera avbokning. Men av det djärva och oväntade finns nästan inget kvar. Under de fyra timmar föreläsningen varade nämndes blodslinjer två gånger och ödlor refererades det till en gång mycket kort.

Några av de kanske 400 åhörarna.
Lila armband till alla besökare.

Första timmen eller så ägnades åt en genomgång av studiematerialet i en Teoretisk filosofi A kurs med fokus på epistemologi. Kants insikter gicks igenom och även frågan om det hörs när ett träd faller i skogen fick en ordentlig behandling. Icke ägnar sig också åt en karakteristisk misshandel av vad kvantfysiken har att säga om till exempel observatörseffekten.

Elitens olika organisationer gicks igenom.
Om ett träd faller i skogen hörs det ett ljud?

David Icke är idag en gammal man och när han är arg på något så är han arg på sådant som gamla personer är arga på: unga håller på för mycket med sina mobiltelefoner (själv äger han ingen smartphone alls), man kan inte se skillnad på pojkar och flickor längre, det pratas alldeles för mycket om transpersoner nu för tiden. Ibland är det djupt motsägelsefullt som till exempel rörande genus-teori. Icke lär att kön bara är en "I-am-a"-kategori som de som styr tvingat på människor för att hålla dem separerade (precis ras, religion och så vidare är det). I en mycket stark mening hävdar han att kön inte bara inte finns utan att det är farligt och ondsint att prata om kön. Att då samtidigt klaga på akademisk genusteori och unisextoaletter är inte rimligt.

Ett sällsynt omnämnande av elitens blodslinjer.
Frimurarnas huvudloge i London som även jag besökt.

Samma sak med smartphones: innan dessas genombrott fick alla människor all sin kunskap från mainstream media. Människor satt klistrade vid dumburken där linjär programmering styrde deras liv. Det är genom smartphonen och det nya internet människor fick en möjlighet att söka sin egen kunskap bortanför vad eliten vill att du ska tro.

George Soros fick ett omnämnande eller två.
Att vi lever i "Matrix" har Icke hävdat i ett antal år.

Huvudpunkten i Ickes föreläsning, och i hans nya bok(?), är att DE som hittills har kontrollerat oss genom att kontrollera de intryck vi får från vår fysiska omgivning nu har tröttnat på detta omständliga sätt och därför vill ansluta oss till en virtuell verklighet som är lättare för dem att styra. Problemet är inte bara att detta är handlingen i populära filmserien Matrix, Icke har själv i flera år hävdat att redan nu är den fysiska verklighet vi tror oss uppleva i själva verket virtuell. Så elitens nya stora plan för framtiden som Icke nu avslöjar har Icke själv i flera år påstått redan är genomförd. vem ska man tro?