fredag 2 februari 2018

Kwame Ingemar Ljungqvist "Aids Tabu"

En intressant bok om HIV och Aids. Ljungqvists huvudtes är att HIV och Aids uppkommit, avsiktligt eller inte, i laboratorier vid försök med att korsa virus av olika typ från olika djurarter. Därifrån spreds smittan, återigen avsiktligt eller inte, främst bland homosexuella och andra utsatta grupper i USA. Den utprovning av ett nytt vaccin mot hepatit B som gjordes bland homosexuella i New York 1979, samtidigt som de första Aids-fallen i världen upptäcktes där, är ett av Ljungqvists indicier.

Ljungqvist menar att teorin att Aids började i Afrika och där spreds till människor från apor är en bortförklaring som avsiktligt utnyttjar rasistiska fördomar om afrikaner. Boken redogör nogrannt för sjukdomens historia och de olika teorier som förts fram om den. Ljungqvist berättar också hela historien om Robert Gallo som fram till 1991 var ledande i amerikansk Aids-forskning men som det visade sig hade stulit och förfalskat resultat.

Ljungqvist ser bakgrunden till HIV i den militära forskningen kring biologiska vapen och i det oansvariga sätt forskning kring virus hos djur sköts. Obehagligt profetisk blir Ljungqvist när han (i boken som kom ut 1992) pekar ut BSE, idag mest känd som 'Galna ko-sjukan', som ett trolig virus som kan börja påverka även människor. I boken presenteras också en alternativ teori (föreslagen av Jakob och Lilli Segal) om hur Aids fungerar och förklaras hur aspirin skulle kunna vara verksamt mot HIV-infektion.

Ljungqvist vill med sin bok bryta den tystnad om alternativa Aids teorier och biologisk vapenforskning som han anser råder i massmedia. Han citerar Gudrun Schyman 'När det gäller Aids ursprung skulle det kunna vara troligt att det har ett artificiellt ursprung och jag stöder kraven på en tvärvetenskaplig granskning'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar