fredag 2 mars 2012

Mera Palme igen

Dagen till ära var det naturligtvis flera som valde att publicera artiklar om Palmemordet den 28 februari. Inget nytt verkar ha framkommit vad jag har sett men här är länkar till de några av de mest aktiva på "konspirations-scenen": Vaken (med Ivan von Birchan) och White TV (om Leif GW Persson). Sven Anér har också meddelat att han håller på och skriver en ny bok.

8 kommentarer:

 1. Roligt att se Ivan von B intervjuas. Han hade förresten en roll i två olika reportage i ett nummer av tidningen "Insyn" från 1984 som jag hittade av en ren slump, en artikel om prostitution på hotellet Sheraton i stockholm och en artikel om en man som utpressades av KGB. Ganska rolig tidning som tyvärr bara verkar ha kommit i tre nummer. Något du har läst, med tanke på udda boktips?

  SvaraRadera
 2. Vilket intryck gav von Birchan i de artiklarna? Medverkade han i egenskap av någon sorts expert eller?

  Jag har bara stött på honom i Palmesammanhang på det sätt som beskrivs i länken. Där har han ju oftast mer eller mindre pekats ut som en galning.

  Tidningen "Insyn" har jag inte heller stött på.

  SvaraRadera
 3. Nej lustigt nog medverkade han som vittne i båda artiklarna. Ivan jobbade som dörrvakt på hotell Sheraton i Stockholm tills han tydligen kom i konflikt med ledningen då han vägrade släppa in prostituerade på rummen, och ska enligt egen utsago ha tvingats sluta p.g.a. detta. I den andra artikeln var han också vittne, då han bodde på samma ungkarlshotell (tror jag det var) som en sovjetisk avhoppare, Agapov, som utpressades av KGB. I båda artiklarna gav han ett både sansat och rättrådigt intryck måste jag säga.
  En helt klart intressant tidning, som tyvärr bara verkar ha kommit i tre nummer. Drivande person verkar ha varit en Karl Gustav Köhler, som jag inte hört talas om tidigare, men som tydligen är journalist och dramatiker. Den är helt klart värd att kolla upp. Numret från 1985 innehåller en lång och ganska virrig artikel om "bordellhärvan", geijeraffären och allt det där men tar även upp en poliskommissarie med anknytning till EAP, rätt intressant läsning. Bjarne Moelv medverkar även med en artikel om IB och åsiktsregistrering, där han hävdar att Jan Guillo var gammal IB-agent som rest runt i Östeuropa för denna organisations räkning. Har stött på denna uppgift även i andra sammanhang men aldrig blivit klok på om det finns någon substans i den eller ej.

  SvaraRadera
 4. Köhler har skrivit en intressant bok med titeln
  Den permanenta komplotten.

  SvaraRadera
 5. Från BokBörsen (http://www.bokborsen.se/Karl-Gustav+K%26ouml%3Bhler%2C+Bjarne+Moelv-bok-till-salu-17016298_1.htm):

  Den permanenta komplotten/Åsiktsregistrering och opinionsstyrning
  Karl-Gustav Köhler, Bjarne Moelv

  1985. 247 s. Inbunden. Gott skick. Säpokomplotten mot Geijer, Fälldin, Holmér, Alla pappren i Geijeraffären, Carl Persson, Per Wendel, Leif GW Persson, Jan Guillou, Fabricerad maffiakung, Gangsterpoliser.

  Boken verkar också kallas Insyn 85, så det var kanske ett boklångt nummer av tidningen.
  Verkar onekligen intressant

  SvaraRadera
 6. Ja, precis, ett boklångt nummer är en bra beskrivning. Kan bara rekommendera den, intressant läsning.

  SvaraRadera
 7. Någon som vet om denne Karl-Gustav Köhler uttryckt en uppfattning om Palmemordet i någon form?
  En person som åren innan ägnar en massa energi åt att grotta i olika svenska skandaler/konspirationer borde väl haft någon tanke om vad som hände med Palme.

  SvaraRadera
 8. Har tyvärr ingen aning, har aldrig sett något åt det hållet. Ja det vore utan tvekan intressant att veta vad han tänker om mordet.

  SvaraRadera